Gidenlere üzüldüğümüz gibi, gelenler içinse seviniyoruz.
'13.03.2013'
haber detay

 

Gidenlere üzüldüğümüz gibi, gelenler içinse seviniyoruz.
 
Bayramımız Onların Yasıdır Gündemdeki birçok konuya da değinen Gündoğdu, konuşmasında, fesih kararını görüşmek üzere olağanüstü genel kurul kararı alan Aktif-Sen üyelerine çağrıda bulundu. Diğer sendikaların, Ömer Dinçer’in gidişine kurban kestiğini belirten Gündoğdu, “Ancak inanmayın, çok üzüldüler. Bir cemaatimizin sendika kurma kararına çok sevindiler, kapatma kararına ise çok üzüldüler. Abdülhamit Han’ın taktiği ile söylüyorum. Onların üzüntüleri bizim bayramımız; bizim bayramımız ise onların yasıdır. Biz giden kardeşlerimize üzüldüğümüz gibi, gelenler içinse seviniyoruz. Hz. Ali Efendimizin, ‘İnsanlar ya dinde kardeşin ya da hilkatte eşin’ cümlesi bizim şemsiyemizi oluşturuyor. Evrensel değerleri özümsemiş olan herkesle bir araya geliriz” dedi 
 
 
 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, aynı değerleri paylaşanların aynı yolu birlikte yürümeleri gerektiğini söyledi. İstanbul 2 No’lu Şube’nin Bayrampaşa Adapark’ta düzenlediği istişare toplantısına katılan Gündoğdu, kurulma kararı alınan Eğitim-Bir-Sen İstanbul Üniversitesi Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle de biraraya geldi. Gündoğdu, daha sonra İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak ve Genel Sekreter Metin Küçük’ü ziyaret etti.
Eğitim-Bir-Sen İstanbul şube başkanları, okul yöneticileri, üyeler ve çok sayıda davetlinin katıldığı istişare toplantısında bir konuşma yapan Ahmet Gündoğdu, sözlerine, İstanbul Üniversitesi Şubesi’ni kurmalarından dolayı 2 No’lu Şube yöneticilerine teşekkür ederek başladı.
Kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü için başlattıkları kampanyada toplanan 12 milyon 300 bin imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teslim ettiklerini hatırlatan Gündoğdu, Bakan Çelik’in, başörtüsü yasağının ne demokrasi ne insan hakları ne de toplumsal değerlerle bağdaşmadığını bildiklerini söylediğini ifade etti. Gündoğdu, toplanan imzaların, toplumun talebini ortaya koyması bakımından önemli olduğunun altını çizdi.
 




Bayramımız Onların Yasıdır

Gündemdeki birçok konuya da değinen Gündoğdu, konuşmasında, fesih kararını görüşmek üzere olağanüstü genel kurul kararı alan Aktif-Sen üyelerine çağrıda bulundu. Diğer sendikaların, Ömer Dinçer’in gidişine kurban kestiğini belirten Gündoğdu, “Ancak inanmayın, çok üzüldüler. Bir cemaatimizin sendika kurma kararına çok sevindiler, kapatma kararına ise çok üzüldüler. Abdülhamit Han’ın taktiği ile söylüyorum. Onların üzüntüleri bizim bayramımız; bizim bayramımız ise onların yasıdır. Biz giden kardeşlerimize üzüldüğümüz gibi, gelenler içinse seviniyoruz. Hz. Ali Efendimizin, ‘İnsanlar ya dinde kardeşin ya da hilkatte eşin’ cümlesi bizim şemsiyemizi oluşturuyor. Evrensel değerleriözümsemiş olan herkesle bir araya geliriz” dedi.

 

Yüzde 98’i Kucaklayan Bir Şemsiye Oluşturmalıyız

Aynı değerleri paylaşanların aynı yolu birlikte yürüme mecburiyeti olduğunu vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti: “Aynı değerlere inandığı halde, derin devletin Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Laz-Çerkez, muhafazakâr-liberal şeklinde kategorize ederek birbirinden uzaklaştırdığı kesimlerle de kucaklaşma, bir araya gelme mecburiyetimiz var. Kimlerle bir araya gelmeyelim? İmralı’yla, Ergenekon’la, Silivri’yle akrabalıktan çekinmeyenler bizim akrabamız olmasın. Bütün bunlara rağmen yüzde 98’i kucaklayan bir şemsiyeyi de oluşturmak zorundayız. Aynı şemsiye altında olan, aynı değerleri paylaşanlar aynı yolu birlikte yürümelidirler.”

 

Kardeşliğin Yeniden Tesisi Milletin ve Dünya Mazlumlarının Kazancıdır

“Cemaatlerle bağımız, din ve değerler bağı kardeşliğidir” diyen Ahmet Gündoğdu, “Kardeşliğimiz, ‘toplu sözleşme istiyorum’ diyen sendikaların bile Kenan Paşa ile birlikte hayır oyu verdiği o tabloda evet oyu oluşturanların kardeşliğidir. Bu kardeşliğin yeniden tesis edilmesi de bu milletin ve dünya mazlumlarının kazancıdır. Onun için gittiklerine üzüldüğümüz kardeşlerimizin yuvası burası; gelişleri bizi sevindireceği gibi, elbette bazı kesimleri de rahatsız edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Yayla: 7. Şubenin Oluşmasını Sağladık

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Başkanı Hasan Yalçın Yayla ise, İstanbul’un ilk üniversite şubesini kurarak 7. şubenin oluşmasını sağladıklarını ifade ederek, “Başta üniversitede sendikal mücadeleyi bizler adına yürüten, sahiplenen ve bugün 1000 üyesiyle yetkili sendika konumuna getiren üniversite şubesi kurucu yönetim kurulu üyelerine ve şubemiz yönetim kuruluna huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Yollarının açık olmasını, üniversite şubesi olarak daha birçok başarıya imza atmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

Türkiye genelinde son dört ay içinde en fazla üye kaydeden şubeler arasında bir birincilik, üç ikincilik alarak Haziran 2012, Mart 2013 tarihleri arasında toplam 831 üye yapan şube yönetimine, ilçe temsilcilerine, ilçe yönetim kurulu üyelerine, işyeri temsilcilerine ve tüm üyelere teşekkür eden Yayla, “Gücümüze güç katan teşkilat üyelerimizle, üniversite şubesinin gidişiyle eksilen 1000 üyemizin en az yarısının Mayıs ayı sonu itibarıyla telafi edileceğine inancımı sizlerle paylaşmak istiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak ve Genel Sekreter Metin Küçük’e Ziyaret

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, daha sonra, İstanbul Üniversitesi Şube Yönetim Kurulu üyeleriyle de bir görüşme yaptı. Yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının ardından Gündoğdu, şube yönetimiyle birlikte İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak ve Genel Sekreter Metin Küçük’ü ziyaret etti. 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.