1079 Sınıfa Etkileşimli Tahta
'14.02.2013'
haber detay

 

1079 Sınıfa Etkileşimli Tahta
Fatih Projesi kapsamında İstanbul'daki 7 pilot okul arasında bulunan Bağcılar Dr. Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nin 9'uncu sınıf öğrencileri bugün tablet bilgisayarlarını aldı.
 
 
 
 
 
Tabletlerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan alan öğrencilerin ilk sorusu, tablet bilgisayarlarından sosyal paylaşım sitelerine giriş yapıp yapamayacakları oldu.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Fatih Projesi kapsamında İstanbul'daki 7 pilot okuldan biri olan Bağcılar Dr. Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nde tablet bilgisayarlar dağıtımı yaptı.
 
Bilgisayarları dağıtmadan önce öğrencilere seslenen Mutlu, "Artık bugünden sonra teknolojiyi de eğitimin içine koymaya başladık. Bundan sonra bilgiye ulaşma konusunda seri olacağız. Her türlü bilgi bugünden sonra bizim parmaklarımızın ucunda. Gönlümüz, bütün öğrencilerimizin sizler gibi kısa süre içerisinde, belirlenen program dahilinde tabletlerine kavuşabilmesi" dedi.
 
BİN 79 SINIFA ETKİLEŞİMLİ TAHTA
 
Sınıflarda da etkileşimli tahtaların bulunduğunu aktaran Mutlu, öğretmenlerin de bu tahtalarla ilgili eğitim aldıklarını dile getirdi. Vali Mutlu, "7 okulumuzda bugün dağıtacağımız tabletlerimizle, geçen yıl dağıttığımız tabletlerle birlikte, bin 500'e yakın tableti öğrencilerimize ulaştırmış olduk. 324 okulumuzda da 1079 sınıfımızın etkileşimli tahtalarını kurduk. Şu anda bugün 7 okulumuzda dağıtacağımız tablet bilgisayar ile birlikte 9'uncu ve 10'uncu sınıf öğrencilerimize bin 500 tabletin dağıtımı gerçekleşecek. Bunlar tabi ki, önümüzdeki süreçte peyderpey dağıtımları devam ederek, Fatih Projesi'nin hedefi doğrultusunda İstanbul'da ve ülkemizin bütün okullarında belirlenen süre içerisinde inşallah gerçekleştirilecek" diye konuştu.
 
"YASAKLI SİTELERE GİREBİLECEK MİYİZ?"
 
Vali Mutlu, daha sonra öğrencilerle sırada oturarak sohbet etti. Bu sırada bir öğrencinin "Yasaklı sitelere girebilecek miyiz?" sorusu sınıftakileri güldürürken, Mutlu, "Yasaklı sitelerde ne işimiz var" dedi. Bir başka öğrencinin ise, "Sosyal paylaşım sitelerine giriş olmaz değil mi?" sorusuna da Mutlu, gülerek karşılık verdi. Öğrencilerle birlikte akıllı tahtada anlatılan dersi dinleyen Mutlu, öğrencilere Necip Fazıl Kısakürek'in Canım İstanbul adlı şiirinden iki mısrayı da okudu. Mutlu, daha sonra da öğrencilere tablet bilgisayarları dağıttı. Tabletlerini alan öğrenciler, en çok kitap taşımaktan kurtulacak olmalarına sevindiklerini söyledi.
 
DHA



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.