Sınav başarısını arttırmak isteyene mental aritmetik ile destek
'30.01.2013'
haber detay

 

Sınav başarısını arttırmak isteyene mental aritmetik ile destek
 
Çeşitli tekniklerle zihinsel kapasiteyi artıran mental aritmetik merkezleri, çocuklarının sınav başarısını artırmak isteyen velilerin yeni tercihi oldu.
 
Eğitimci ve mental aritmetik merkezi kurucusu Zahide Mutlukan, mental aritmetiğin zihinsel kapasitenin artırılmasını sağlayan bir eğitim tekniği olduğunu belirterek, hesap makinesi, kağıt ve kalem kullanmadan aritmetik işlemlerinin daha hızlı ve doğru yapılmasını sağladığını, aynı zamanda gözlem, konsantrasyon ve hafızayı da geliştirdiğini söyledi. Merkezlerde önce dokunma ve sayısal değerler arasında ilişki kurma çalışmaları yaptıklarını aktaran Mutlukan, şöyle konuştu:
"Daha sonra beynin sağ yarım küresinin geliştirilmesine uygun olan abaküsü, matematiksel problem çözümleri için işin içine katılıyor. Bu çalışma, sayısal ve matematiksel olan beynin sol yarım küresi ile, resimlerle ve hayal gücüyle çalışan beynin sağ yarım küresi arasında güçlü bağlantılar kurulmasının başlangıcını oluşturuyor. Sonraki aşamada, beyinde yüksek konsantrasyon ve odaklanma eğitimine ağırlık veriliyor. Programın sonunda matematiksel problem çözme metotları ile bilgilerin hızlı, kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenilmesi destekleniyor." 
 
İlgi artıyor
 
Mutlukan, "Ancak eğer çocuğun zihinsel kapasitesini artırmamışsanız, öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmamışsanız para ve zamanınızı boşa harcamış olursunuz" dedi. Bu nedenle çocuğunu geleceğe donanımlı hazırlamak isteyen anne ve babaların, mental aritmetik merkezilerine ilgi gösterdiğini vurgulayan Mutlukan, "Veliler mental aritmetiği yeni yeni keşfediyor. İlgilerinin sebebi de ağırlıklı olarak sınavlar. Günümüzde her şey sınava dayalı. Aileler, bu merkezlerde sorun çözme, zaman kullanımı gibi becerilerin geliştiğini fark etti, ilginin artma sebebi de budur" diye konuştu.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.