Üniversiteliler, ilkokul öğrencilerine rehberlik ediyor
'29.01.2013'
haber detay

 

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencileri, başarısı düşük olan ilkokul öğrencilerine psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.
 
KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, 100 üniversite öğrencisinin ilkokul çağındaki dezavantajlı 100 öğrenciye belirli zamanlarda temel ve psikolojik eğitim desteği sağladığını söyledi.
 
Üniversite öğrencilerinin Vali Faik Üstün ve Kocahıdır ilkokullarındaki dezavantajlı öğrencilerle haftanın belirli saatlerinde biraraya geldiğini anlatan Aykaç, şöyle devam etti:
 
“Üniversite öğrencilerimiz özellikle Roman vatandaşların yaşadığı ve çocuklarının eğitim gördüğü Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu’nda çalışmalarını sürdürüyor. Dezavantajlı çocukların başarı seviyelerini yükseltmek, yaşamlarında güzel alışkanlıklar kazandırmak ve hayata yönlendirmek maksadıyla bilgi veriliyor. Daha önce tespit edilen öğrencilerle üniversite öğrencilerimiz bizzat ilgileniyor ve başarı seviyelerini yükseltmeye katkı sağlıyor. Üniversite öğrencileri bilgilerini, tecrübelerini ve birikimlerini ilköğretim öğrencilerine aktarıyor. Dezavantajlı çocuklara sporu, sanatı, kültürü, bilgiyi, okumayı ve iyi alışkanlıkları kazandırarak, topluma iyi fertler olarak yetiştirilmeleri için çaba harcıyoruz.”
 
Öğrencilerin derslere ilgisi attı
 
KLÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şule Kaya ise proje ile öğrencilerin eğitime olan ilgilerinin arttığını dile getirdi. Çocukların suça yönelmemeleri için gayret ettiklerine işaret eden Kaya, “Ayrıca, proje kapsamında üniversite öğrencileri haftada iki gün ilkokul öğrencileri ile biraraya geliyor. İlkokul öğrencilerinin başarıları hangi derslerde düşük ise onlara o derslerde de eğitim veriyoruz. Öğrencilerin daha fazla matematik, fen bilgisi, Türkçe ve İngilizce derslerinde başarısız olduğunu tespit ettik. Projemizi geliştirerek sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.
 
Üniversite öğrencilerinden Buket Gündüz de proje kapsamında hem mesleklerini tanıdıklarını hem de çocukları motive ettiklerini söyledi. Vali Faik Üstün İlkokulu öğrencilerinden Kardelen Usul da her türlü sıkıntılarını üniversite öğrencilerine anlatabildiklerini vurguladı.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.