Kaymakam gazete çıkardı, öğrenciler muhabir oldu
'29.01.2013'
haber detay

 

Amasya’nın Hamamözü İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe, ilçede yayımlanan yerel gazete bulunmaması üzerine iki ay önce ‘Hamamözü haber’ gazetesini kurdu. İlçedeki her köy ve mahallede bir öğrenci, gazetenin gönüllü muhabiri oldu.
 
5 ay önce atanan Kaymakam Kadir Güntepe, ilçede yayımlanan yerel gazete olmadığını görünce harekete geçti. Güntepe, Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde ‘Hamamözü haber’ adıyla 16 sayfalık yerel gazeteyi 2 ay önce yayımlamaya başladı. 15 günde bir çıkan gazetenin 4’üncü sayısı da yayımlandı. Gazeteye haber yapmak üzere ilçe merkezindeki mahalle ve köylerde oturan öğrenciler gönüllü oldu. 16 köy ve 3 mahallede, ortaokul ve lise öğrencileri görevlendirilerek çalışmaya başladı. Kaymakamlık tarafından öğrencilerin her birine fotoğraf makinesi alındı. Öğrencilerin yaptığı haberler, gazetede adları da yazılarak yayımlandı.
 
Kaymakam Güntepe, her sayıda bin adet gazete basılıp ücretsiz dağıtıldığını söyledi. Güntepe, “Amacımız yapılan çalışmalardan ve ilçemizdeki gelişmelerden halkımızın haberdar olmasını sağlamak. Bu kapsamda resmi işlemleri tamamlayarak bir gazete yayımlamaya başladık. İlçemizdeki öğrencilerimiz de muhabir oldular. Çocuklar için çok büyük bir katkı sağladı bu durum. Onlara verdiğimiz fotoğraf makineleriyle çevrelerinde gördükleri farklılıkları, yeni gelişmeleri ya da sorunları haberleştiriyorlar. Biz de yayımlıyoruz” dedi.
 
Kaymakam Kadir Güntepe, gazete sayesinde öğrencilerin çevrelerine olan farkındalığının arttığını söyledi. Güntepe, “Özgüvenleri arttı. Sosyalleşmeye başladılar. İletişimleri güçlendi. Bakış açıları değişti. Bu durum, çocuklarımıza büyük katkı sağlamaya da devam edecek” diye konuştu.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.