Eğitim kurumları sanal ziyarete açıldı
'29.01.2013'
haber detay

 

Google Earth tabanlı yazılımıyla 3 boyutlu sektörel rehber hizmeti sunan "3DLocationEarth.com", Türkiye’deki eğitim kurumlarını sanal ziyarete açtı.

 

www.3DLocationEarth.com adresine girerek eğitim bölümünü seçenler, Türkiye’deki birçok ilk ve ortaöğretim okulu ile üniversiteyi, gerçeğiyle birebir hazırlanan 3 boyutlu modelleriyle internetten gezebiliyor. Bu okullar arasında geçen hafta çıkan yangında zarar gören Galatasaray Üniversitesi de yer alıyor. Ücretsiz yararlanılan uygulamada kullanıcılar, oturdukları bölgede hangi eğitim kurumları olduğunu, bunlar içinde 3D modellenmiş olanların mimari yapılarını ve okulun bulunduğu lokasyonu görebiliyor. Kullanıcılar, daha detaylı projelendirilmiş olan bazı eğitim kurumlarının ise binaların dışındaki yol güzergahlarını, ulaşım alternatiflerini, sosyal alanlarını, yurtları ve kampüs içerisini de haritadaki gerçek yerinde inceleme fırsatı buluyor.

 

3DLocationEarth.com yöneticisi Aybars Görpe, okulların, insan trafiğinin en yoğun olduğu mekanların başında geldiğini belirtti. Görpe, uygulamanın, eğitim sisteminin tüm paydaşları için önemli yararlar sunduğunu belirterek, "Örneğin üniversite adayları, sınava girecekleri okulun nerede olduğunu, oraya nasıl gidebileceklerini uygulama sayesinde rahatlıkla bulabilir. Türkiye’de öğrenim görmeyi planlayan yurt dışındaki öğrenciler de buradaki okulları detaylı inceleyebilir. Çocukları için okul araştıran veliler, sistemde kayıtlı 3 boyutlu okulları gezerek, okulun mimarisini, kampüsünü, güzergahlarını ve ulaşım olanaklarını oturdukları yerden kolaylıkla inceleyebilir" dedi.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.