En iyi genç üniversiteler sıralamasında Bilkent 32. sırada
'29.01.2013'
haber detay

 

Times Higher Education ve Thomson Reuters tarafından yapılan araştırmaya göre Bilkent Üniversitesi, kuruluş tarihleri 50 yılı aşmayan dünyanın en iyi genç üniversiteleri sıralamasında 32. oldu.

 

Türkiye’den sadece sadece tek üniversitenin girdiği bu sıralama eğitim (eğitim kalitesi ve öğretim atmosferi), araştırma (bilimsel araştırmaların sayısı, fonları ve saygınlığı), atıflar (bilimsel yayınların diğer araştırmacılarca kullanım istatistikleri), uluslararası çeşitlilik (uluslararası öğretim elemanları ve öğrenciler), endüstri geliri (araştırma projelerine verilen finansal destek) kriterlerine göre oluşturuluyor.

 

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Direktörü Bekir Gür araştırmayı şöyle yorumladı: "ABD, İngiltere ve Almanya olmak üzere birçok ülke 1960’lı ve 1970’li yıllarda yükseköğretimde büyük genişme yaşadılar. Çok sayıda üniversite açıldı. Bugün dünyanın ilk 50 genç üniversitesi sıralamasına giren üniversiteler de bunlar. Türkiye, üniversite açma konusunda ve yükseköğretim sistemini büyütme konusunda gelişmiş ülkelerin izlediği stratejiyi, 1980’li ve 1990’lı yıllarda başında, 2000’li yılların sonlarında ise oldukça iddialı bir şekilde izledi. Bugün itibariyle üniversitesiz il kalmadı. Türkiye de yükseköğretim sistemini zamanında büyütmüş olsaydı, bugün dünyadaki emsalleriyle rekabet edebilecek daha çok üniversitemiz olurdu. Yine de bütün geç kalmışlığa rağmen Türkiye’de bugün yapılan yatırımlar, ileride meyvesini verecek."

 

Sıralamaya ulaşmak için tıklayınız.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.