Sendika Başkanları Yeni Bakan'a ön yargılı değiliz
'28.01.2013'
haber detay

 

Sendika Başkanları: 'Yeni Bakan'a önyargılı değiliz'
Ömer Dinçer’in yerine yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu. Dinçer’in gidişine sevinenler de oldu üzülenler de. Nabi Avcı’ya önyargılı olmadıklarını belirten Sendika Başkanları, 4+4+4’ü komisyondan jet hızıyla geçirmesine tepkili.
2
 
Avcı’nın yol gösterici bir bakan olmasını dilediklerini belirten başkanlar yeni Bakan’ın öncelikli olarak öğretmen atamaları, seçmeli din dersleri, üniforma reformu konularını ele almasını istiyor. 
 
Öğretmen kökenli olmamasına rağmen önyargılı değiliz
İsmail Koncuk Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı: Ömer Dinçer geldiği günden bu yana bir dizi değişiklik yaptı. Ortadaki kaosu çözmek Nabi Avcı’ya kaldı. Yeni Bakan yol gösterici olmalı. Öğretmen kökenli bir bakan olmamasına rağmen, Nabi Avcı’ya karşı peşin hükümlü değiliz. 60 yaş olgunluğuna ulaşmış Avcı’nın, makamların gelip geçici olduğunu bilenlerden olmasını diliyoruz. Arkasından davul zurna çalınan bir Bakan olmamalı. Yapmasını dilediğimiz hayırlı, adil, doğru ve gerçekten milli olan bir bakanlığı da Nabi Avcı’dan bekliyor, görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.  
 
Öğretmen açığını hemen gidermelidir
Veli Demir Eğitim-İş Genel Başkanı: Dünden bugüne hafızalara yerleşen ‘her gelen gideni arattı’. Çok büyük bir beklenti içinde değiliz. MEB’den istediğimiz eğitim sorunlarını diğer bileşenlerle biraraya gelip masaya yatırılması. Ama şimdiye kadar böyle olmadı. Nabi Avcı’ya mesafeli bakmamıza neden olan; 4+4+4’ün jet hızıyla komisyondan geçmesini sağlaması. Üniversitelerin bildirilerini, diğer önerileri dikkate alabilirdi. Bundan sonra yapılması gereken öncelikle öğretmenlerin itibarıyla oynamaktan vazgeçilmeli. Meslek onurumuz ayaklar altına alınmamalı. Şubat ayında atama yapmalı. Öğretmen açıkları hemen gidermeli. Din içerikli dersler neredeyse zorunlu hale getirildi. Üniversite ve ortaöğretime giriş sınavlarında da soru sorulacak olması zaten bunu gösteriyor. Bu konuyu gündemine alabilir. Kılık kıyafet serbestliği okullarda ciddi bir sorun. Alan değiştiren öğretmenler var. Bunların çoğu sınıf öğretmeni. En azından mutsuz olanlara bir şans tanınmalı. Öğretmenlerin aileleri parçalandı, bunun da bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. 
 
 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.