Yeni Bakanlar Konuştu
'25.01.2013'
haber detay

 

Yeni Bakanlar Konuştu

 
Kabine'deki değişiklik sonrası bakanlığa getirilen isimler görevleri hakkında konuştu.
 
"İNŞALLAH HAKKINI VERMEK NASİP OLUR"
 
Sağlık Bakanlığı'na getirilen Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir” dedi. Müezzinoğlu, Edirne Valiliği'nce Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu koro binasında düzenlenen “Helva Geceleri” programında yaptığı konuşmada, etkinliğe ilk defa katıldığını söyledi.Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Müezzinoğlu, yeni görevinin hem ülke hem millet hem de ailesi için hayırlı olmasını diledi.
 
1992 yılından itibaren siyaset yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Hep şansımla ilgili bir duam vardı. Ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumluluklarımın hakkını ve hesabını verebilmeyi Rabbim bana nasip etsin. İnşallah Edirnemiz için de ülkemiz için de bizim ailemiz için de hayırlı olur. Tabii eşim, çocuklarım ve ben biraz zorlanacağız. Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir.”
 
MEHMET AKİF ERSOY'DAN ALINTI
 
Mehmet Akif Ersoy'un “Mazisi olmayanın atisi olmaz” sözüyle konuşmasına devam eden Müezzinoğlu, Edirne'nin mazisini önemseyen, şanlı ve şerefli geçmişi olduğunu dile getirdi. Edirne'nin gurur duyacağı geleceği olacağını belirten Müezzinoğlu, “Onu bizler el birliğiyle başaracağız. Bunu gençler başaracak. Tarihi geçmişinde olduğu gibi, tarihi gelecekte de yine bölgesinde, 'ilinde' demiyorum, bölgesinde söz sahibi olacaktır. Karınca kararınca bu çorbada tuzumuz olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
"BURSLU ÖĞRENCİSİYDİM BAKANI OLDUM"
 
Yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Bu mesleğe emek veren bir insan olarak beni heyecanlandıran bir görev” dedi. Güler, bakan olarak atanmasının ardından geldiği Meclis’te, “Sizin için  sürpriz oldu mu?” sorusuna, “Tabii bu tür görevler herkesin beklediği görevlerdir. Benim için de” dedi ve şu değerlendirmede bulundu: “43 yıl önce burslu öğrencisi olduğum, 41 yıl önce de memur olarak başladığım daha sonra da her kademesinde görev yaptığım bir bakanlıkta, bakan görevine getirilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyorum. Benim için ailem için özelikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görevdir. Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize şükranlarım vardır. İnşallah layık olmaya çalışacağız. Hayırlı olmasını dilerim.”
 
 
İşte Bakanlık koltuğuna atanan 4 ismin biyografisi :
 
 
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler : İdris Naim Şahin’in yerine gelen Muammer Güler, 1949 Yılında Mardin’de doğdu. İlk,Orta ve Lise öğrenimini Ankara’da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ nden mezun oldu. İlk Kamu görevine 1973 tarihinde Balıkesir Maiyet Memuru(Kaymakam Adayı) olarak başlaayan Güler, sırasıyla Çal İlçesi Kaymakam Vekilliği, Pehlivanköy, Horasan Kaymakamlıklarında bulundu. İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü görevinde de bulunan Güler, İçişleri Bakanlığı’nda Şube Müdürü, Daire Başkanı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Güler, sırasıyla Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun Valisi olarak görev yapan Güler, 2003 tarihinde İstanbul Valiliği’ne atandı. Neval Güler ile evli olan Güler’in Barış ve Burcu adlarında bir oğlu ve bir kızı bulunuyor.
Güler, son olarak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı görevinde bulunmuştu.
 
 
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Ömer Dinçer'in yerine Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Nabi Avcı, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. İletişim profesörü olan Avcı, Anadolu Üniversitesi’nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ve Başbakanlık’ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etti. 24. dönem TBMM Eskişehir milletvekili olan Avcı, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi olarak görev yapıyor.
 
 
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: Ertuğrul Günay’ın yerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atanan Ömer Çelik, 1968 yılında Adana’da doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan Çelik, yüksek lisansını aynı bölümde Siyaset Bilimi alanında yaptı. Siyaset bilimci ve stratejist olan Çelik, 22. ve 23. dönemde Adana Milletvekili seçildi. Halen TBMM Çevre Komisyonu üyeliği kapsamında çalışmalarını sürdüren Çelik, bunun yanısıra 2002 yılından beri Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Danışmanlığı görevini yürütüyor. Aynı zamanda AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi olan Çelik, Mart 2010 tarihinde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçildi.
 
 
 
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: 1955’te Gümülcine’de doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları ihtisası yaptı. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneği Kurucu üyesi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyesi de olan Müezzinoğlu orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça biliyor. Edirne Milletvekili Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası.
 
Ömer Çelik'in yerine Mevlüt Çavuşoğlu
 
Kültür Bakanlığı'na atanan Ömer Çelik'ten boşalan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu getirildi. Çavuşoğlu,  2010-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) başkanlığını yapmıştı.haberdar.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.