DGS Öğrencileri Neden Eğitim Bursu Alamıyor
'24.01.2013'
haber detay

 

DGS Öğrencileri Neden Eğitim Bursu Alamıyor?
 
Burs ve Öğrenim Kredisi alamayan DGS öğrencileri KYK'nın "Burs/Kredi Yönetmeliği Hükümleri"nin düzeltilmesini talep ediyor.
 
 
 
 
''Merhabalar,
2007-2009 seneleri arası Süleyman Demirel Üniversitesi - Keçiborlu Meslek Yüksekokulu’nda Endüstriyel Elektronik bölümü okudum ve mezun oldum. 2011 yılında girmiş olduğum DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandım. Geçen sene (2011-2012) KYK'nın (Kredi Yurtlar Kurumu) üniversite öğrencilerine vermiş olduğu burs/öğrenim kredileri için başvuruda bulundum. Sonuçlar açıklandığında öğrenim kredisi alacağım yayınlandı. Bir kaç gün sonrasında yazılı sonuç iptal oldu. Bu öğrenim yılında da (2012-2013) KYK’dan burs/öğrenim kredisi için tekrardan başvuruda bulundum. Ve detaylı bilgi almak için KYK ile yaptığım telefon görüşmesinde yetkili kişi, "Burs/Kredi Yönetmeliği Hükümleri" gereğince müracaatımı olumsuz sonuçlandırdıklarını, öğrenim hayatına ara veren DGS öğrencilerinin öğrenim kredisi alamayacağına dair bilgi verdiler. Yüzlerce millet vekiline mail gönderdim, fakat ne yazık ki bizlerin oyları ile vekillerimiz olanlar, sorunlarımızla ilgilenmediler.
 
Başbakanımız, burs/öğrenim kredileri ile ilgili televizyonda yapmış olduğu açıklama da "Başvuran her öğrenciye ayırt etmeksizin, dışarıda bırakmadan durumuna göre burs ya da kredi veriyoruz." demiştir. Fakat ne yazık ki ben ve benim gibi nice arkadaşlarım eğitim hayatına kısa bir süre ara verdiği için, DGS ile eğitim hayatımıza kaldığımız yerden devam etmemize destek verilmiyor, diğer öğrencilere verilen burs/öğrenim kredileri biz eğitim hayatına bir kaç sene ara vermiş olan DGS öğrencileri faydalanamıyor. KYK'nın "Burs/Kredi Yönetmeliği Hükümleri"nin düzeltilmesini dört gözle bekliyoruz.
 
Abbas bey, sizden ricamız bu konu ile ilgilenip sesimizi duyurmamıza yardımcı olmanız ve diğer öğrenciler gibi bizlerinde burs ve öğrenim kredilerinden mahrum kalmamamızı desteklemenizdir.''
 
 
 
Saygılarımla.
 
Kenan Salihoviç



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.