Burası Güneydoğu değil Manisa!
'23.01.2013'
haber detay

Manisa'nın köylerindeki toplam 88 öğrencinin okula gitmek için çektikleri çile ortaya çıkınca, 'ittirmeli eğitim' eleştirileri alan okul yoluna el atıldı.


Manisa'nın Kula İlçesi'ne bağlı Çarıktekke ve Çarıkmahmutlu köylerindeki 73'ü ilköğretim 15'i de lise olmak üzere toplam 88 öğrencinin, okula gitmek için çektikleri çile sona eriyor. Okulla iki köy arasındaki 12 kilometrelik stabilize yolda ekipler çalışma başlattı.

Kula İlçesi'ne bağlı Çarıktekke ve Çarıkmahmutlu köylerinde yaşayan 88 öğrencinin, özellikle kış aylarında zor şartlar altında okullarına gidebilmesiyle ilgili haberi gören yetkililer harekete geçti. İlçe merkezine 28 kilometre uzaklıktaki iki köyün 12 kilometrelik stabilize yolunun 2 kilometrelik bölümünde ekipler çalışma başlattı. Manisa İl Özel İdaresi'ne ait 20 kamyon, 2 grayder, 1 silindir ve 1 kepçeden oluşan ekip bölgeye gönderildi. Ekipler bozuk olan yerlerdeki çamurları temizleyerek yeni yol yapım malzemesi döküp yolun düzgün hale gelmesini sağladı.

Ekip Şefi Beşir Derviş, "Yolda geçici olarak çalışmalara başladık. 2013 yılı programında bu yol yapımı yer alıyor. Çamur olan bozuk yollarımızı curuf malzemesi ile dolduruyoruz. Bu yol güzergahı asfalt sezonunda asfaltlanacak. Bugün burada 2 kilometrelik bozuk olan kısımda çalışmayı tamamlamış olacağız" dedi.

MANİSA'DA İTTİRMELİ EĞİTİM SİSTEMİ

Manisa'nın Kula İlçesi'ne bağlı Çarıktekke ve Çarıkmahmutlu köylerinde yaşayan 73'ü ilköğretim 15'i de lise olmak üzere toplam 88 öğrenci, okul yolunda her gün çile çekiyordu.

 

Okulla iki köy arasındaki 28 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 3 saatte alan servis araçları, bozuk yolda çamura saplanınca öğrenciler midibüsleri çıkartmaya çalışıyor. Midibüs şoförleri yolların yapılması için yetkililerden yardım istedi.
Kula İlçesi'ne bağlı Çarıktekke ve Çarıkmahmutlu köylerinde yaşayan 88 öğrenci, özellikle kış aylarında zor şartlar altında okullarına gidebiliyor. İlçe merkezine 28 kilometre uzaklıktaki iki köyün yolunun 12 kilometresi stabilize. Söz konusu yol, kış aylarında yağışlar nedeniyle adeta çamur deryasına dönüyor. Servis araçları da sık sık çamura saplanıp yolda kalıyor. Servis şoförleri Eşref Özdemir ile Kazım Toprak, tekerlekleri çamura batan midibüsleri kurtarmak için zaman zaman köylülerden yardım istediklerini, ancak bir çoğunda da öğrencilerin midibüsleri ittirdiklerini belirtti. Mesafenin kısa olmasına rağmen yolculuğun bozuk yol nedeniyle 3 saati bulduğunu dile getiren servis şoförü Eşref Özdemir, “Kula Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 2003 yılından buyana taşımalı eğitim için hizmet veriyoruz. Araçlarımız yolda kaldığında cep telefonundan köylüleri arayıp yardım istiyoruz. Ancak her zaman ulaşamıyoruz. Öğrenciler araçtan iniyor ve arkaya geçip ittirmeye başlıyor. Başka türlü midibüsleri o çamurdan çıkartamayız. Yetkililerden yardım istiyoruz, biran önce yolu asfaltlasınlar” dedi.

KAYMAKAM DA ÇARESİZ

Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, “Sorunu biliyoruz, kış şartları nedeniyle çalışma yapılamıyor. Fazla ekibimiz de yok. Yola malzeme attırdık o da çamura dönüşmüş. Ben göreve geldiğimden beri ilgileniyorum. Muhtarlar da konuyu devamlı gündeme getiriyor” diye konuştu.

DHA




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.