Liseliler yarıştı, 15 bin lira ödül aldı
'18.01.2013'
haber detay

 

Liseliler yarıştı, 15 bin lira ödül aldı
 
 
Koç Holding’in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteğiyle yürüttüğü ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi’ kapsamında düzenlediği ‘Liseler Mesleğiyle Yarışıyor’ sonuçlandı. Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Türkiye birincisi oldu ve 15 bin liralık ödülü kazandı.
 
Meslek liselerine ve meslek lisesi öğrencilerinin yeteneklerine dikkat çekmek üzere düzenlenen yarışmaya Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Alanı ile katıldı. Okul, geçen yıl ekim ayında Türkiye’deki 1368 mesleki ve teknik lisenin 7 bin 800 öğrenci ile başvurduğu yarışmanın ön elemesinde 150 okul arasına girdi. 3 aylık süre içerisinde gerçekleştirilen 4 ana görevi başarıyla tamamlayan Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yarışmada Türkiye birincisi oldu.
 
Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı “Türkiye’de meslek liseleri arasında yapılan en anlamlı yarışmada birinci olduğumuz için çok mutluyuz. Amatör ruhla profesyonel anlayışla kazandığımız bu birincilik okulumuza ve ilimize hayırlı olsun. Eskişehir’imizin sesini tüm Türkiye’ye duyurduğumuz için çok mutluyuz. Başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Tepebaşı Belediyesi’ne ve tüm Eskişehir halkına sağladıkları destekten dolayı teşekkür ederiz. ‘Meslek Lisesinin Memleket Meselesi’ olmasına katkı sağlayan Koç Holding’e minnet ve şükranlarımızı sunarız” dedi.
 
Öğrenciler toplu bayılmıştı
 
Okul Müdürü Sırrı Kabadayı katıldıkları yarışma kapsamında birinci ana görevlerinde mesleğin tanıtımına yönelik video hazırladıklarını söyledi. “Mesleğinizi Canlandırın” başlığı altındaki ikinci ana görevde mesleği simgeleyen ve 240 öğrencinin içinde bir obje olarak yer aldığı uçak ve açık ağızlı İngiliz anahtarı fotoğrafı hazırlandığını anlatan Kabadayı şöyle konuştu:
 
“Üçüncü görevde ‘Mesleğinin Sesini Duyur’ başlığı altında uçak bakım alanında kullanılan araç gereç ve ekipmanlarla müzik yapıldı. Son olarak ‘Meslek Liseliler Dikkat Çekiyor’ başlığı altındaki dördüncü görevde de Flashmob gerçekleştirilerek aynı anda öğrenciler toplu olarak bayıldı. 65 öğrencinin katıldığı uygulamada, arızalı bir uçak maketi boş alana konuldu. Beyaz önlük giyen temsili doktor öğrencimiz yaralı olarak tabir edilen arızalı uçak maketini steteskopla muayene etti. Çevrede toplanan öğrencilerimiz merakla uçağın bir daha uçup uçamayacağını sordu. Doktorun maketin uçamayacağını söylemesi üzerine öğrenciler aynı anda kendilerini yere atıp bayılma numarası yaptı.”
 
Sırrı Kabadayı yarışmada kendilerinin birinci, Marmaris 75’inci Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ikincisi, İstanbul Ticaret Odası Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin de olduklarını söyledi. Kabadayı yarışmada görev alan öğrencilerin Koç Holding tarafından iPod Shaffle, Play Station-3, iPod2 ile ödüllendirileceğini, okula da 15 bin lira bağışta bulunacağını belirtti.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.