İşte 2013 YGS Sınavı Konuları
'17.01.2013'
haber detay

 

İşte 2013 YGS Sınavı Konuları
2013 Yılı YGS sınavının başvuruları 15 Ocak Salı günü itibariyle bitti. Yüz binlerce öğrenci şu anda YGS sınavın yapılacağı gün için hazırlıklara başladı.
 
YGS sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için 2013 YGS sınavında çıkabilecek ve çıkma oranı yüksek olan konuları ÖSYM tarafından açıklandı. 2013 YGS sınavı konuları şu şekilde;
 
2013 YGS konuları , 2013 YGS Sınav konuları soru dağılımı
 
Türkçe kategorisi ilköğretim ve lisede tekrar tekrar işlenen konulardan oluşuyor. Bu kategoride içerisindeki konular ise şu şekildedir; cümlede anlam, paragrafta anlam, sözcük türleri, yazım kuralları, ses bilgisi, anlatım bozuklukları, noktalama işaretleri, fiilde çatı, cümle öğeleri ve sözcük öbekleridir. Bu konular sınavda ağırlıklı olarak çıkacaktır. Çıkma oranı düşük olan iletişim, dil kültür gibi konularda bu alanda yer almaktadır.
 
Matematik kategorisi altında çıkacak konular ise sayılar, kareköklü sayılar, üstlü sayılar, kümeler, mantık, fonksiyon, bağıntı, mutlak değer, modül, obeb-ekok ve oran-orantı konuları ağırlıklı olacaktır. Aynı zamanda denklem çözme, eşitsizlikler, aritmetik ortalama gibi konularında çıkabileceği ancak verilen yüzdenin az olduğu görülmektedir. Temel matematiğin diğer kategorisi olan geometri bölümünde ise üçgen, çokgen, çember, simetri, doğru, benzerlik ve özel üçgenler çıkacaktır.
Sosyal bilimler adı altında ise Tarih kategorisinde 8. Sınıftaki İnkilap Tarihi dersinden Atatürkçülük kategorisi altındaki başlıklar, 9. Sınıftan da ilk uygarlıklar, İslam Uygarlıkları, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk’ün yaptığı görüşmeler çıkacaktır. Coğrafyada dünya hareketleri, iç kuvvetler, dış kuvvetler, harita bilgisi, ekonomik faaliyet konuları çıkacaktır. Felsefe dersinden ise felsefeye giriş,  bilim felsefesi, bilgi felsefesi gibi genel başlıklardan sorular çıkacaktır.
Fen Bilimlerinde ise ağırlık 9. Sınıftır. Biyolojiden enzimler, ekoloji, nükleit asitler, kalıtım, vücuttaki sistemler, hücre gibi konular ağırlıkta olacaktır. Fizikte ise katı cisimler, basınç, iş, kuvvet, elektrostatik, elektronik devre, basit makineler ve manyetizma konuları ağırlıkta olacaktır.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.