130 Bin Öğretmen Açığı Var ama Atanamayan Öğretmenler Hala Açıkta!'
'12.01.2013'
haber detay

 

130 Bin Öğretmen Açığı Var ama Atanamayan Öğretmenler Hala Açıkta!'
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Milli Eğitim Bakanlığının yaklaşık 130 bin öğretmen açığının neden atanamayan öğretmenlerle karşılanmadığını sordu.
 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığına daha önce sormuş olduğu önergelere alamadığı yanıtları yeni bir soru önergesiyle gündeme getiren CHP’li Dibek “İlkokul, ortaokul ve liselerde, branşlara göre mevcut öğretmen sayıları ne kadardır? İlkokul, ortaokul ve liselerde, ihtiyaç olan öğretmen sayıları ve öğretmen açıkları ne kadardır?” diye sordu. 
 
Milli Eğitim Bakanı “Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında 23.11.2012 tarihi itibarıyla toplam 127.212 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır” açıklamasını yapmasına rağmen, bu açığın kapatılması ile ilgili olarak bir çalışma yapmaması tepkilere neden oluyor. CHP’li Turgut Dibek soru önergesinde Bakana “130 bin öğretmen açığı olduğunu ifade etmenize rağmen bu açığı kapatmak için atanamayan öğretmenlerin atanmasını düşünmüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.   
 
İşte Dibek'in soru önergesi;
 
 
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim. 
 
 
             Av. Turgut DİBEK
      Kırklareli Milletvekili
 
3 Ekim 2012 Tarihli soru önergemde Milli Eğitim Bakanına sormuş olduğum “İlkokul, ortaokul ve liselerde, branşlara göre öğretmen açıkları ne kadardır? Bakanlığınız bünyesinde kaç kadrolu, kaç sözleşmeli ve kaç ücretli öğretmen görev yapmaktadır?” sorulara yanıt verilmemiştir. 
 
Ayrıca Bakan yanıtında “Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında 23.11.2012 tarihi itibarıyla toplam 127.212 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır” demektedir.
Buna göre,
1- İlkokul, ortaokul ve liselerde, branşlara göre mevcut öğretmen sayıları ne kadardır? İlkokul, ortaokul ve liselerde, ihtiyaç olan öğretmen sayıları ve öğretmen açıkları ne kadardır?
2- Bakanlığınız bünyesinde kaç kadrolu, kaç sözleşmeli ve kaç ücretli öğretmen görev yapmaktadır?
3- Ücretli Öğretmenlik yapanların ne kadarı eğitim fakülteleri mezunudur? Eğitim fakültesi mezunu olmayan ücretli öğretmenlerin mezun oldukları okullar ve sayıları ne kadardır?
4- Haftada 25 saat derse giren aynı branşta bir kadrolu ve bir ücretli öğretmenin aylık ücret farkları ne kadardır?
5- 130 bin öğretmen açığı olduğunu ifade etmenize rağmen bu açığı kapatmak için atanamayan öğretmenlerin atanmasını düşünmüyor musunuz?
 
 
www.egitimajansi.com
 
 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.