ÖSYM İlk Kez Bir Bilene Sordu
'08.01.2013'
haber detay

 

ÖSYM İlk Kez Bir Bilene Sordu
Yıllardır kendi bildiğini uygulamakta direnen ÖSYM, nihayet üniversitelerin gerçek sahipleri ile de görüşmeye karar verdi.
 
ÖSYM, YGS başvurularının devam ettiği bugünlerde İç Anadolubölgesinde yer alan üniversitelerin Rektörleri ile Cumartesi gün HacettepeÜniversitesinde bir araya geldi. ÖSYM yönetimi toplantıda, geçmiş uygulamalarhakkında bilgi verdi, yeni ÖSYS yerleştirmeleri hakkında rektörlerden görüşaldı ve önümüzdeki yıllarda geçmeyi planladıkları elektronik sınavla ilgilifikir alış verişinde bulundu.
 
2010 yılından bu yana görevde olan ve kurumu dış dünyayanerdeyse tamamen kapatan ÖSYM Yönetiminin nihayet birileriyle, adaylarıngeleceğine ilişkin konuları tartışıyor olması olumlu bir gelişme olarakdeğerlendirilebilir. Bilindiği gibi ÖSYM sınavlarda seçme işini yaptığıadayları üniversitelere yerleştirmektedir. İlk olarak; adaylar sınava buüniversitelerin kampüslerinde girmektedir. Adayların üniversitelere ait sınavsalonlarında sınava girdiği ve üniversite görevlilerinin sınav görevlisi olarakçalıştığı düşünüldüğünde bile, bu istişarelere gereksinimin önemi ortayaçıkacaktır.Böylelikle kendi görevlilerinden kaynaklanan ihmalleri belki birazazaltabilirler.
 
Aslında bu türden toplantıların Milli Eğitim Bakanlığı veYükseköğretim kurulu ile de yapılmasında adaylar açısından yarar olacağı açıktır.Özellikle Mart ayında yapılacak olan YGS'de havanın yurt genelinde soğukolacağı düşünüldüğünde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda salonlarınsınava hazır hale getirilmesi için Bakanlıkla da istişareye ihtiyaç vardır.
 
İstişare toplantılarında adayların tuvalet ihtiyacı baştaolmak üzere sınav yasakları konusunun da gündeme alınması gerekmektedir.memurlar.net



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.