Dinçer Sansür İddialarına Sert Çıktı!
'08.01.2013'
haber detay

 

Dinçer Sansür İddialarına Sert Çıktı!
Milli Eğitim Bakanı Yirmidört TV'de sansür iddialarına cevap verdi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, sansür iddialarına sertçıktı! Çocukların hangi kitapları okuyacağına karışmadıklarını söyleyen Dinçer,sansüre karşı olduğunu söyledi. İki kitapla ilgili iddiaları gündeme getirengazetecilere, Talim Terbiye'nin yaptığı sansürlerin belgelerini bizzatkendisinin vereceğini söyleyen Bakan Dinçer, o gazeteleri ise statükonunkoruyucuları ilan etti. İşte o sözler;
 
 
 
Bakan Dinçer, Yirmidört TV'de Elif Çakır'ın sorularınıcevapladı. Sansür iddialarıyla ilgili konuşan Bakan Dinçer, iddiaları gündemegetirenlerin bir kaşık suda fırtına kopardıklarını iddia etti. Ortada sansürleilgili yapılmış herhangi bir şey bulunmadığını söyleyen Dinçer, normalşartlarda herhangi bir velinin kendilerine şikayette bulunabileceğini, bununkontrol altına alınamayacağını ifade etti. İzmir'de bir velinin buna benzer biryolla şikayette bulunduğunu ve konunun Ankara'ya iletildiğini anlatan Dinçer,şöyle konuştu:
 
 
 
"Şimdi burada, sansürle ilgili yapılmış herhangi birşey yok. Normal şartlarda, bir veli size bir mektup yazabilir. Bir velinin,size şikayette bulunmasını kontrol altına alabilir misiniz? Siz bunu kontrolaltına alamassınız. Size eğer böyle bir şey gelmişsse, bunu dosyalamanızgerekir. Ön incelemeden sonra, sorun görülürse bu soruşturmaya bırakılır. Buelinizdeki kitap ile Fareler ve İnsanlar ile ilgili söylenen de buna benzer birşey. Birinde İzmir İl Müdürlüğü kendisi, Ankara'ya bu mektubu havale etmiş,birinde de okul yöneticisi öğretmenle bu meseleyi konuşmuşlardır. Bakanlığımıznezdinde bununla ilgili herhangi bir şey yok."
 
 
 
"SANSÜR YOK, İDDİALAR TUHAF"
 
 
 
Ortada sansür bulunmamasına rağmen gündeme getirileniddiaların tuhaflarına gittiğini söyleyen Dinçer, sansür iddialarını kabuletmediğini söyledi. Gündeme getirilen kitapların onlarca yayınevi tarafındanyayımlandığını ifade eden Dinçer şöyle konuştu:
 
 
 
"Sansür, benim gibi bir insanın asla yapmayacağı eylembu. Ben Talim Terbiye Kurulu'nda bırakın çocuklar okusun diye bunun üzerindeserbestleştirmeye çalışan bir bakanım. Daha da önemlisi bakanlığa tarihinde ilkkez çocuklar okusun diye bir birim kurduk. Bütün bunları yapan bir bakanın,şunu okusun bunu okusun diye bir şey yapabileceğini düşünebilir misiniz?"
 
 
 
"BELGELERİ GAZETECİLERE BEN VERECEĞİM"
 
 
 
Talim Terbiye Kurulu'nun aldığı kararların günümüzde geçerliolmadığını, isteyenin istediği kitabı olabildiğini hatırlatan Bakan Dinçer,sansürün de bu aşamada anlamsız kaldığını kaydetti. Çocukların hangi kitabaokuyacağına karar vermek gibi bir görevlerinin olmadığını da söyleyen Dinçer,geçmişte yapılan sansürlerin belgelerini gazetecilere bizzat kendisininvereceğini kaydetti. Dinçer canlı yayında şunları söyledi:
 
 
 
"Biz çocuğun neyi okuyacağını üstlenen bir teşkilatdeğiliz, öyle de olmayacağız. Biz çocuklarımıza hangi türden olursa olsun,hangi kitabı okuyacağını belirleme konusunda misyon üstlenmiş bir teşkilatdeğiliz. Çocuklarımıza hangi kitabı okuyup okumayacaklarını söylemek yerineonların hangi değere sahip olacaklarını veya olmayacaklarını öğreteceğiz. Okitabı kendi seçerek okusun. Şimdi Talim Terbiye kurulu vaktiyle böyle kararverdi. Medya mensupları fazla uğraşmasın. Ben buradan net bir şey söylemekistiyorum. Bunu dile getiren gazetelere özellikle. Fazla uğraşmasınlargelsinler ben kendi ellerimle vereyim onlara, uğraşıp durmasınlar. Çünküonların eleştirdiği pek çok uygulama, yine onların müdefa ettiği ve statüyüanlatıyor aslında.internethaber.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.