Kitapları Yanan Çocuğa Bakan Avcı'dan Destek
'10.02.2014'
haber detay

Kitapları Yanan Çocuğa Bakan Avcı'dan Destek

Eskişehir'de, tek katlı bir evde çıkan yangında, kitapları hasar gören ve bunun üzerine gözyaşlarına hakim olamayan ilkokul öğrencisi Fırat Atmaca'ya (9) Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla destek verilecek.

Fevziçakmak Mahallesi Ertorun Sokak'ta yaşayan Fırat'ın babası Şerafettin Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün kahvehanede oturduğu sırada evlerinin yandığını öğrendiğini belirterek, hemen eve gelip komşudan aldığı hortumla müdahale etmeye çalıştığını kaydetti.

Daha sonra polis, itfaiye ve ambulansın geldiğini ifade eden Atmaca, şöyle konuştu:

"Polisler aradı ve bende evdeki eşyaların hasar gördüğünü söyledim. Savcılıkta soruşturmanın devam ettiğini söylediler. Milli Eğitim Bakanlığından aradılar, Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, benimle konuştu. Fırat'ın kitap ve defterleri yandığı için ağlamasına çok üzülmüşler. Fırat ile konuşmak istediler ancak Fırat'ın dedesinin evinde uyuduğunu söyledim. Aradan 15-20 dakika geçtikten sonra Eskişehir Valiliğinden beni aradılar ve gereken yardımları yapacaklarını söylediler. Kardeşini kurtarmaya çalışırken Fırat'ın saçı yandı. Çocuk perişan olmuş. Çocuğun zaten psikolojisi de bozuldu. Defteri ve kitabı yandı. Pazartesi günü okullar başlıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz."

Fırat Atmaca da arkadaşlarıyla bahçede oynadığı sırada evin kapısından duman çıktığını fark ettiğini söyledi..

Kapıyı tekmeleyerek eve girdiğini anlatan Atmaca, "Oturma odasına girdiğimde alevleri gördüm. Ateşin içinde kardeşimi kurtardım. Bu sırada dumandan etkilendim. Yanmış haldeki kitaplarımı görünce adeta deliye döndüm. 'Ne yapayım, ben nasıl okula gideceğim?' dedim" ifadelerini kullandı.

Fevziçakmak Mahallesi Ertorun Sokak'ta Şerafettin Atmaca'ya ait evde, dün henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıkmış, bu arada, kitaplarının yandığını gören ilkokul öğrencisi Fırat Atmaca, gözyaşlarını tutamamıştı.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.