Bakanlar Okul Sütü Dağıttı
'10.02.2014'
haber detay

Bakanlar Okul Sütü Dağıttı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Keçiören'de okul sütü dağıtım törenine katıldı.

Yarıyıl tatilinin bitmesiyle birlikte yaklaşık 17 milyon öğrenci 2013-2014 yılı 2. döneminde ders başı yaparken, ikinci yarıyılla birlikte okul sütü uygulaması da başlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Kocatepe İlkokulu'nda okul sütü dağıtım törenine katıldı. Çocuklara süt dağıtan bakanlar, daha sonra öğrencilerle birlikte okul sütü içti.

Törende bir konuşma yapan Bakan Eker, dünyada 9 milyon insanının açlıktan ıstırap çektiğine dikkat çekerek, "Her 7 kişiden biri aç. Dünyada 1 milyar 300 milyon ton gıda maddesi çöpe atılıyor. Atılan bu gıdalar bütün aç insanların beslenmesine yetiyor" diye konuştu.

Bakan Eker, Türkiye'de 17 milyon ton süt üretilir hale geldiğini vurgulayarak, Okul sütü programının 3. yılında 200 mililitrelik beyaz kutularda sütün verileceğini kaydetti. Bakan Eker, sütlerin kalsiyum ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayacağını söyledi.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.