‘SU’ Gelecek Yüzyılda da Konuşulacak
'05.11.2013'
haber detay

‘SU’ Gelecek Yüzyılda da Konuşulacak

İnsanlık için vazgeçilmez unsur olan ‘Su’, dünya genelinde hala en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürüyor.

 



Su ile ilgili yaşanan sorunlara çözüm arayışı da hiç şüphesiz öncelikle bilim insanlarına düşüyor. Bu yıl 17.’si gerçekleştirilecek olan İWTC (Uluslararası Su Teknolojileri Konferansı) dünya üzerinde yaşanan ‘Su sorunlarını’ ele alacak. 5-7 Kasım tarihlerinde yapılacak Konferansa 30’dan fazla ülkeden 150 bilim insanı katılacak.

Dünyada suya olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. İklimlerde yaşanan düzensizlikler, nüfus artışı, gıda ürünlerine olan talep, çevre kirliliği, bilinçsiz su tüketimi gibi durumlar beraberinde su sorununu da getiriyor. AB ülkeleri dâhil uluslararası birçok örgüt, başta Afrika’yı kasıp kavuran ve dünyaya yayılan su sorununu kırmızı listeye alıyor.

Fatih Üniversitesi ve Beylikdüzü Belediyesi’nin işbirliği ile bu yıl 17.’si gerçekleştirilecek ‘Uluslar arası Su Teknolojileri Konferansı’ yerel ve küresel ölçekte yaşanan ‘Su’ sorununa dikkat çekecek. 30’dan fazla ülkeden 150 bilim insanının katılacağı Konferansa Uluslararası Su Teknolojileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Magdy Abou Rayan, Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve medya mensupları katılacak.

İWTC’nin açılışı 5 Kasım Salı günü saat 09.00’da Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak. Konferansın devamı ise Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsünde gerçekleşecek. Konferans ile ilgili detaylı bilgilere http://iwtc.info adresinden ulaşılabiliyor.

Tarih: 5-7 Kasım 2013, Salı-Perşembe
Saat: 09:00
Yer: Beylikdüzü Kültür Merkezi Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulvarı. No:28 (1. Gün)
Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü (2.ve 3. Gün)

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.