Üsküdar Üniversitesi Hayat İçin Kan Verecek
'04.11.2013'
haber detay

Üsküdar Üniversitesi Hayat İçin Kan Verecek

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla Üsküdar Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü öncülüğünde 4 Kasım Pazartesi günü Altunizade Yerleşkesi’nde Kızılay ile birlikte “Kan Bağışı Kampanyası” düzenleyecek.

 

 

 

Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan, kan bileşenleri ve kandan elde edilen ürünlerin yerine geçebilecek bir tedavi aracı bulunamamıştır. Kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracıdır. Geleceğe birilerini taşımak, kişiyi hayata döndürmek konusunda en yoğun manevi duyguları yansıtan kan bağışı, dünyanın her yerinde insanlık görevi haline gelirken ülkemizde de bu görev giderek önem kazanmaktadır. Bunun bilinciyle hareket eden Üsküdar Üniversitesi öğrencileri bu yıl da Kızılay ile birlikte 4 Kasım’da Altunizade yerleşkelerinde kan bağışı kampanyası düzenliyor. İnsanlar arası birlik, beraberlik duygularının pekiştiği etkinliğe üniversite içi katılımının yanında dışarıdan katılım da olabilecek.
“Kan bağışı insanlara ömür ve zaman hediye eder “
Üsküdar Üniversitesi NP İstanbul Hastanesi Psikoterapi Hizmetleri Koordinatörü Yıldız Burkovik kan bağışıyla ilgili, “Geleceğe birilerini taşımak ve o kişiyi hayata döndürmek duyguların en büyüklerindendir. Kan bağışının önemi büyük ve toplumsal bir afet ile kendisini daha çok gösterir. Kan bağışı bilinçli olarak herkes tarafından yapılması gereken insani bir davranıştır. Kendi kanının bir başkasında dolaştığını bilmek gurur, mutluluk ve haz vericidir. Kan bağışlamak insanlara ömür ve zaman hediye etmektir ” diye konuştu.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.