Çocuğunuzun İçindeki Dehayı Çıkarın!
'30.10.2013'
haber detay

Çocuğunuzun İçindeki Dehayı Çıkarın!

Benim çocuğum büyüyünce doktor, mühendis, öğretmen olacak diyen birçok insan vardır etrafımızda. Peki, çocuğunuz mucit olmak isterse ne yapacaksınız?

 

 

 

İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteklediği, Fatih Üniversitesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesinin yürüttüğü “Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller” projesi bu soruya cevap veriyor. Proje, ilkokul öğrencilerinde bilimsel merakı ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

İSTKA tarafından desteklenen 1 milyon hibeli “Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller” projesi, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığı, Fatih Üniversitesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliği ile yürütülüyor. Proje sayesinde çocuklar hem eğlenecek hem de içlerindeki keşfetme yeteneğinin farkına varacak.

Proje kapsamında Küçükçekmece’deki 30 ilkokulda ve Fatih Üniversitesinde bilimsel merakı geliştirici laboratuvarlar kuruldu. 1.000 sınıf öğretmeni ve 3.000 veliye proje hakkında seminerler verildi. Okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve üniversite öğrencileri ile yürüyecek olan Proje, Eğitim Fakültesi öğrencilerine de pratik yapma imkânı sunacak. Fakülte öğrencileri ‘Küçük Kâşiflere’ rehberlik ederek deneyim kazanacaklar.

‘Bilim insanımızı yetiştirmek adına atılmış önemli adımdır’

Proje Sorumlusu ve Fatih Üniversitesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şimşek, projenin gelecek nesillerin daha donanımlı yetişmesi adına önemli olduğuna vurgu yaptı. Şimşek ülkemizin ihtiyacı olan bilim insanlarının keşfedilmesine katkı sağlayacak olan proje ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sürekli konuşuruz bilim insanı yetiştiremiyoruz diye. Bu sebeple eğitim sistemini sürekli eleştiririz. “Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller” projesi bu sorunun çözümü adına atılmış bir adım niteliğinde. Biz bu projenin büyüyerek gelişeceğine ve bilim insanı yetiştiren bir hareket olacağına inanıyoruz.”

“Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller” projesi ile ilgili 30 Ekim 2013 Çarşamba saat 13.00’da Küçükçekmece Nikâh Salonunda bir konferans yapılacak. Konferansa İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri, İSTKA temsilcileri, öğrenciler ve veliler katılacak.

Tarih: 30 Ekim 2013, Çarşamba
Saat: 13:00
Yer: Küçükçekmece Nikah Sarayı Lale Salonu
E-5 Yanyol Üzeri Kartaltepe Mah. Hisar Sok No:2 Sefaköy/K.Çekmece

 

ZAMANE ÇOCUK




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.