Yurtkur Yeni Yurtllar İnşaa Ediyor
'24.10.2013'
haber detay

Yurtkur Yeni Yurtllar İnşaa Ediyor

YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan, 62 bin 650 kapasiteli 89 yurdun en kısa sürede öğrencilerin hizmetine açılacağını söyledi.

 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), Türkiye genelindeki yurt ihtiyacını karşılamak için TOKİ işbirliğinde çalışmalarını hızlandırdı. YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan, 62 bin 650 kapasiteli 89 yurdun en kısa sürede öğrencilerin hizmetine açılacağını bildirdi. Kaymakcan ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel yurt çalışmalarını değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.
 
Görüşmeye yönelik YURTKUR Genel Müdürü Kaymakcan, Ankara, Bursa, Kırıkkale, Yalova, Niğde ve Van'da inşaatı tamamlanan 7 yurt olduğu hatırlattı. Kaymakcan, bu yurtların teslimatının çok hızlı yapılması için TOKİ'ye taleplerini bildirdiklerini söyledi.
 
Yurtlarla ilgili ciddi bir ihtiyacın olduğunu belirten Kaymakcan, bununla ilgili hükümetin yoğun çalışma yürüttüğünü dile getirdi.
 
İnşaatlara devam
 
Kaymakcan, mevcut yurtların da iyileştirildiğini, 22 yurt inşaatının devam ettiğini söyledi. Bunlarla ilgili ödenek sıkıntısının olmadığını anlatan Kaymakcan şöyle devam etti:
 
“Yurtlara 3 kişilik odalar yapıyoruz. Odalarımıza buzdolabı, çamaşır makinesi gönderiyoruz. Tüm odalarımıza internet veriyoruz. Bir yandan da kapasitemizin hızla artırıyoruz. Bunun için de TOKİ ile bir araya geliyoruz. Afyon, Ankara, Ağrı, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Konya-Ilgın, Kütahya, Sivas ve Yozgat'ta yurtların inşaatı devam ediyor.”
 
Projeler hızla sonuçlandırılacak
 
İhale aşamasında 20 yurt olduğunu belirten Kaymakcan, bürokratik süreci hızlandırdıklarını söyledi. Kaymakcan, proje aşamasındaki 32 yurt için çalışmaları başlattıklarını ve çalışmaların hızla sonuçlandırılarak ihale sürecine geçileceğini anlattı.
 
Kaymakcan, “Böylece tüm çalışmalar kapsamında TOKİ ile işbirliği sonucunda 62 bin 650 kapasiteli 89 yurt en kısa sürede öğrencilerin hizmetine açılacak” dedi. Yurtların 3 kişilik odalardan oluştuğunu aktaran Kaymakcan, ikisi KKTC'de olmak üzere toplam 310 bin kapasiteli 365 yurdun şu anda hizmet verdiği belirtti.
 
Yeni yurtlar kazandıracağız
 
TOKİ Başkanı Karabel ise yaptığı açıklamada, YURTKUR'u gençlere verilecek hizmetler açısından çok önemsediklerini bildirdi. Karabel, takip edilen yüzlerce proje arasından YURTKUR projelerini öncelik verdiklerini söyledi.
 
Karabel, “Çok kısa sürede gençlerimize yeni yurtlar da kazandırmış olacağız” diye konuştu.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.