İ.Ü'nün Geliştirdiği Dijital İçerikler Görücüye Çıkıyor
'23.10.2013'
haber detay

İ.Ü'nün Geliştirdiği Dijital İçerikler Görücüye Çıkıyor

İstanbul Üniversitesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği ile geliştirdiği lise Coğrafya dersi içerikleri 25 Ekim 2013'de CEBIT BİLİŞİM EURASIA'da öğretmenlere "Fatih Projesi İçerik Uygulamaları" çalıştayında tanıtılacak.

 

 
Çalıştay kapsamında 9, 10, 11, 12 sınıfların coğrafya e-derslere yönelik İnteraktif Ders İçerik Prensipleri, İnteraktif Ders Anlatma Teknikleri, Akıllı Sınıf Yönetimi gibi bir çok konu ele alınacak. İçerik geliştirme koordinatörü ve AUZEF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet AĞIR çalıştay ile birlikte öğretmenlerimiz dijital ortam geleneğine adaptasyon sağlayıp, dijital içeriklerin nasıl kullanacağı, sınıfın nasıl yönetileceği ve içerikleri nasıl organize edeceği konusunda bilgi ve beceri kazandıracağız dedi.
 
ÇALIŞTAYA KİMLER KATILIYOR
 
İstanbul genelinde 250 coğrafya öğretmeninin katılımı ile 25 Ekim 2013 saat 09:00 - 17:00 saatleri arasında Yeşilköy, CNR-EXPO'da gerçekleşecek olan çalıştayın açılış konuşmalarını Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekanı Prof. Dr. Alper CİHAN yapacaktır.
 
REKTÖR PROF. DR. SÖYLET: PROJE ÜNİVERSİTELERE ÖRNEKTİR
 
İ.Ü Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet çalıştay ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Üniversitelerin önemli bir misyonu da değişen ve gelişen teknolojiye paralel ülkenin eğitim ve öğretim teknolojileri konusundaki yeniliklerine öncülük etmektir. Üniversite olarak sadece yüksek öğretim içerikleri değil üniversitelere gelen öğrencilerinin niteliğinin arttırılması bağlamında orta öğretim düzeyindeki ders içerikleri de bizim için büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda MEB ile geliştirdiğimiz bu proje diğer üniversitelere örnek olacak niteliktedir. "
 
DEKAN PROF. DR. CİHAN: FATİH PROJESİNE YENİ UFUK KAZANDIRACAĞIZ
 
Bu çalıştay ile İstanbul Üniversitesi olarak Fatih Projesine dijital içerik bağlamında yeni bir ufuk kazandıracaklarını belirten Çalıştay Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekanı Prof. Dr. Alper CİHAN 25 Ekim 2013 Cuma günü İstanbul genelinde 250 coğrafya öğretmenine Fatih Projesi için geliştirdiğimiz içerik örneklerini tanıtıp tartışacağız dedi.
Fatih Projesi İçerik Uygulamaları Çalıştay Koordinatörü ve Enformatik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul İstanbul Üniversitesi desteğiyle gerçekleşen bu çalıştay sonunda öğretmenlere katılım sertifikası verileceğini ve bu tür çalıştayların belirli periyotlar ile devam edeceğini belirtti.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.