Yeni Zellanda'dan Öğrenci Vizesi Kolaylığı ve Çalışma İzni Geliyor
'22.10.2013'
haber detay

Yeni Zellanda'dan Öğrenci Vizesi Kolaylığı ve Çalışma İzni Geliyor

Yeni Zellanda yüksek öğrenim ve çalışma bakanı Steven Joyce ve göçmenlik bakanı Michael Woodhouse birlikte yaptıkları açıklamada yeni zellanda’yi uluslararası öğrenciler için daha cazip bir destinasyon yapmak için çeşitli grişimlerde bulunduklarını ifade ettiler.


Yurtdışından Yeni Zellanda’ye gitmek isteyen öğrencilerin vize prosedürlerinde yapılan değişikler ile öğrencilerin çalışabilmesinin önü açiliyor. Alternatif Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı genel müdürü İzzet Aslantatar, 2014 yılı Ocak ayından itibaren uygulanacak değişiklikler ile yurtdışından Yeni Zellanda’ya giden bütün öğrencilerin kaliteli dil kurslarında 14 hafta ve üzeri programlara katılmaları koşulu ile çalışma haklarının genişletileceğni, Yeni Zellanda’da üniversite eğitimi, master gibi programlara giden öğrencilerin full-time çalışma haklarına sahip olacaklarını. Yeni Zellanda’da doktora (PhD) ve araştırmalı mater (Masters by research) programlarına katılan öğrencilerin ise limitsiz çalışma haklarının olacağını ifade etti.

Aslantatar aynı zamanda, Yeni Zellanda Göçmenlik Kurumu (Immigration New Zealand) düşük kaliteli (Category 4) dil okullarına kayıt yaptıracak uluslararası öğrencilere bundan sonra vize vermeyerek kaliteli dil okullarını teşvik edeceklerini ve bu sayede Yeni Zellanda da bulunan sadece kaliteli dil okullarının yurtdışından öğrenci almalarının sağlanacağını belirti. Bu uygulamanın Yeni Zellanda’da dil eğitimi kalitesini hızla yükselteceği belirten Aslantatar, yeni Zellanda’nin bu uygulamar ile yıllık 2.5 milyar doları bulan Eğitim gelirini dahada yükseltmeyi hedeflediğini söyledi.

Yeni Zellanda Göçmenlik Kurumu aynı zamanda, Eğitim kurumları ve endüstiri arasında işbirliklerini teşvik ediyor. Bu işbirliklerini başari ile kuran kurumlar yurtdışından gelecek öğrencileri için hızlandırılmış, öncelikli vize haklarına sahip olacaklardır. Bu kurumların öğrencilerinin göçmenlik ile ilgili tasarruflarından da sorumlu tutulacaklarını belirten Aslantatar, Yeni Zellanda da eğitim ile ilgili bilgilerin güvenilir ve kendini sürekli güncelleyen Yurtdışı Eğitim Danışmanlık kurumlarından sağlanması gerektiğni, bunun yanısıra Ankara Hilton otelde ’da 7 kasım, İstanbul The Marmara Otelde 9-10 kasım, İzmir Mövenpick otelde 12 kasım ve Adana Seyhan Oteldede 14 kasımda yapılacak yurtdışı eğitim fuarlarına ücretsiz katılabileceklerini söyledi.

Fuara katılım için www.edufairs.com.tr
Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.