Akademisyenler Sorunlarını Bildiriyor
'11.10.2013'
haber detay

Akademisyenler Sorunlarını Bildiriyor

Akademisyenler 666 khk'ya çözüm arıyor.

 

Sayın Abbas güçlübu maili artık son çare olarak sizinle paylaşıyorum...


666 khk ile kamuda mesia ücretleri ocak2013 tarihinde kaldırıldı. Bu tarihtenitibaren üniversitelerde çalışan idari personel ve akademik personelin birkısmı ( araştırma görevlisi ve uzmanlar) mesai ücreti alamaz oldular. İdaripersonel için çözüm basit mesaiye kalmıyorlar ücrette talep etmiyorlardı amaakademik personel için durum bu kadar basit değil ikinci öğretimlerdolayısıyla mesai kaçınılmaz oluyor. çünkü akademik personel (araştırmagörevlisi ve uzmanlar) ikinci öğretimlerde laboratuvar derslerinde ve sınavhaftalarında gece ve hafta sonu sınavlarında görev yapmak zorundalar.

Ocak 2013ten bu yana 6 aydır bu insanlar hiçbir ücrete ALAMADAN bu görevlerini yaptılarbu durumu defalarca BİMER e yazdım bürokrasi çarkları arasında eridi gittiyazdıklarım..

Bakanların twitter hesaplarına yazdım cevap alamadım... Cumhurbaşkanımıza yazdım sadece mesajımın ulaştığına dair bir cevap geldi.durmadım devam ettim 327 AK Partili vekile yazdım yine bir dönen olmadı. MilliEğitim Komisyonu başkanı kocaeli milletvekili Sayın Fikri ışık beye yazdım yineses yok. Eğitim sendikalarına yazdım eğitim sendikaları sadece milli eğitimpersonelinin haklarını korumak için çalışıyorlar akademik personel umurlarında değil.

Nitekim son memur zamlarında eğitim öğretim ödeneğinin artırılmasıöğretmenlere ek 150 tl zam yapılması bu sendikaların öğretmenler için nasılçalıştığını gösteriyor. Bu sendikalar sadece yetki alabilmek içinakademisyenleri sayı çoğunluğu için kullanıyorlar yoksa akademisyenlerumurlarında değil. üniversite öğretim üyelerinin kendi sorunlarınıkonuşabilecekleri bir sendikanın olmaması çok büyük eksiklik. durum böyleolunca ben ve benim gibi binlerce akademisyen 6 ay boyunca haftada en az ikigün, sınav haftalarında ise tüm hafta evimize geç saatlerde gittik diğermemurlar hafta sonu evlerine otururken bizler cumartesi pazar sabahın 9.00 undavize sınavları için görev başına geldik.

 

Hiç bir ücret alamadık talep bileedemiyoruz kimse sesimizi duymuyor. 666 khk bizim elimizi kolumuzu bağladı. İşimizi yapıyoruz ama bunu ücret olarak karşılığı yok bu haksızlık değilmi. Biz6 ay boyunca eskiden mesai ücreti karşılığı yaptığımız görevleri aynen devamettirdik ama hakkımızı alamadık alamıyoruz da kimse sesimizi duymuyor. Eğer budurum öğretmenlerin başına gelseydi mesela öğretmenler 6 ay boyunca ek dersücreti alamasaydı ortalık yıkılırdı medyada çarşaf çarşaf haber çıkardı amaakademisyenler üvey evlat kimse bizim sesimizi duymuyor kimse zahmet edip cevapbile vermiyor. son çaredir belki siz maili okur bir cevap verirsiniz diye sizeyazıyorum umarım sesimizi bir duyan çıkar.. Saygılarımla..




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.