MEF Okulları Öğrencileri Başkanları'nı Seçti
'08.10.2013'
haber detay

MEF Okulları Öğrencileri Başkanları'nı Seçti

Seçimler Önce Okullarda Başladı!



MEF Okulları Öğrencileri kendilerini temsil edecek 2013-2014 Dönemi Öğrenci Yönetim Kurulu’nu seçti. Okul Genel Başkanı olarak seçilen 12-D sınıfı öğrencisi Gizem Yıldız seçime katılan tüm adayları tebrik ederken, projelerini yerine getirmek için çok çaba göstereceğinin sözünü verdi.

MEF Okulları’nda her yıl düzenlenen Öğrenci Yönetim Kurulu Başkanları seçimiyle Yönetim Kurulu oluşturuluyor. Bu yıl 17-20 Eylül tarihlerinde arasında yapılan adaylık başvuruları ile başlayan süreç, 04 Ekim Cuma günü sonuçların açıklanmasıyla sona erdi. Seçim Kurulu’nun adayları ilan etmesinin ardından propaganda koşulları ve yerleri belirlendi. Son derece demokratik bir ortamda geçen seçimlerde adaylar 23 Eylül-03 Ekim tarihleri arasında seçim vaatlerini arkadaşlarıyla paylaşarak en çok oyu almak için çalıştı.

Öğrenciler, yönetim kurulu çalışmaları ile hem yönetimde söz sahibi oluyor hem de düşüncelerini özgürce ifade edebilme fırsatı yakalıyor. Seçimle yönetime gelen öğrenciler gelecek yaşantılarında ihtiyaç duyabilecekleri planlama-organize etme-yönetme ve kendilerini doğru ifade edebilme becerilerini kazanıyor. Daha okul sıralarında iken demokratik bir ortamda seçime hazırlanarak arkadaşlarının oylarıyla yönetim kurulunda yer alan öğrenciler, geleceğin bilinçli seçmenleri ve liderleri olarak önemli deneyimler kazanıyor.

Yönetim Kurulu’nda yer alan öğrenciler biraraya gelerek arkadaşlarının sorun ve taleplerini tartışıyor. Arkadaşlarının dilek ve önerilerini tek tek dinleyen öğrenciler, taleplerin yerine getirilmesi için çalışmalar yürütüyor. Yönetim Kurulu’nun diğer bir görevi ise öğrenci organizasyonlarını düzenlemek.

MEF Okulları’nda gerçekleştirilen seçimler sonucunda; Öğrenci Yönetim Kurulu Okul Genel Başkan Yardımcısı Ata Bayraktar, Okul Genel Başkanı Gizem Yıldız, Lise Okul Başkanı Tuğçe Ildız, ve Lise Başkan Yardımcısı Bilgesu Ergin, Ortaokul Başkanı Cansu Davhan Karaca ve Ortaokul Başkan Yardımcısı Doğukan Konuşmaz ve İlkokul Başkanı Emre Manav ve İlkokul Başkan Yardımcısı Mercan Arıkan oldu. Ayrıca her sınıf düzeyinden sınıf temsilcileri de seçildi.

Seçimler sonucunda, MEF Okulları Öğrenci Yönetim Kurulu, İlkokul ve Ortaokul Öğrenci Yönetim Kurulu ile Lise Öğrenci Yönetim Kurulu belirlendi.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.