Yurtkur'dan 'Yurtta taciz isyanı' Haberine Sert Tepki
'08.10.2013'
haber detay

Yurtkur'dan 'Yurtta taciz isyanı' Haberine Sert Tepki

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, bir gazetenin internet sitesinde bugün "Yurtta taciz isyanı" başlığı ile yer alan haberin kurumla ilişkilendirilerek verilmesine tepki gösterdi.

 

 
Konuyla ilgili yapılan açıklama metni;
 
''Dicle Üniversitesi kampüs alanında yaşandığı iddia edilen taciz olayı "Yurtta taciz isyanı" başlığı ve kurumumuza bağlı ‘’Ziya Gökalp Yurt Müdürlüğü’’ ön bahçesi görüntüsü; haberin arka fonunda kullanılarak verilmiştir.
 
Bahse konu olan iddialar çok çirkin ve gerek öğrenciler açısından gerek insani değerler açısından da kaygı verici ve üzücüdür. Fakat aynı derecede üzücü olan; YURTKUR ile yakından uzaktan alakası olmayan bir konuya, kurumumuzun isminin kasten karıştırılması ve kamuoyunda böyle bir algının oluşması için gösterilen çabadır.
 
Habere konu olan olayın; kampüs alanı içerisinde ve öğrencilerin eğitim gördükleri fakülte binaları civarında yaşandığı bilgileri, üniversite yönetimince de ifade edilmesine rağmen taciz ve tecavüz gibi iğrenç iddialarla yurtlarımızın ilişkilendirilmeye çalışılması ancak art niyetli bir çabanın ürünü olabilir.
 
Hal böyleyken olayın yurtta meydana gelmiş gibi gösterilmesini; hem yurt çalışanlarımızı hem de yurtta kalan öğrencilerimizi töhmet altına sokacak başlık ve üslupla verilmesini esefle kınıyoruz.
 
Kurumumuz; yapılan bunca haksız karalama çalışmasına rağmen üniversite öğrencilerimiz ve aileleri açısından her geçen gün daha fazla tercih edilmekte ve yapılan anketlerde gençler açısından en güvenilir devlet kurumu olarak görülmektedir.
 
Söz konusu haberin içerik ve sunumu itibarıyla kurumumuzla hiç bir ilgisi olmadığını tekrar belirtirken, her türlü hukuki takibatın tarafımızdan yapılacağının kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.
 
Basın mensuplarına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.''
 
YURTKUR Basın Birimi'

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.