Minik Öğrencinin 'Evde Eğitim' İçin Rapor Mücadelesi
'06.10.2013'
haber detay

Minik Öğrencinin 'Evde Eğitim' İçin Rapor Mücadelesi

ELAZIĞ'da LÖSEV temsilciliği yapan 33 yaşındaki Ayşe Kavak'ın lösemi hastası 8 yaşındaki oğlu Umutcan Kavak, tedavi gördüğü hastaneden gerekli raporu alamadıkları için evde eğitim göremiyor.

 

 
Anne Kavak, rapor verilmemesi nedeniyle çocuğunun eğitim alamadığını belirterek, doktorun okulda eğitim alabileceğini söylemesine rağmen, enfeksiyon riski nedeniyle Umutcan'ı okula gönderemediğini söyledi. Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Sait Belirgen ise hastanın tedavisinin 1 yılı geçtiğini belirterek, "Kemoterapi tedavisi tamamlandığı için rapor verilmesi uygun değil" dedi.
 
LÖSEV Elazığ temsilcisi Ayşe Kavak'ın oğlu Umutcan, 3 yaşındayken lösemi hastalığına yakalandı. 5 yıldır tedavi gören Umutcan Kavak, iki yıl önce okula başlaması gerekirken evde eğitim uygulamasından yararlanamadığı için eğitim alamadı. Oğluna 5 yıldır tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Hematoloji Ünitesi'nden rapor alamadıklarını aktaran Ayşe Kavak, bu yüzden de evde eğitim verilmediğini belirtti.
 
MİLLİ EĞİTİM RAPOR İSTEDİ
Ayşe Kavak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Milli Eğitim Müdürlüğü, Umutcan'ın evde eğitim görmesi için rapor istedi. Ancak doktoru, oğlumun okulda eğitim görebileceğini savunarak rapor vermiyor. Bir yandan da enfeksiyon kapmamasını ve mikroptan uzak durmasını söylüyor. Bu nedenle oğlum 2 yıldan beri okula gidemiyor. Okullarımızın yeteri kadar hijyenik olduğuna inanmıyorum. Çelişki içinde kaldığım için çocuğumu okula gönderemiyorum "
 
DEVLET BÜYÜKLERİNE YARDIM ÇAĞRISI
 
Geçen yıl eşinden boşanarak baba evine yerleştiğini belirten Kavak, Başbakan ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere devlet büyüklerinden yardım isteyerek, "Bu sorun bir tek benim kendi çocuğum açısından değil, diğer bütün lösemili çocukların annelerinin de sorunu. Bizim gerçekten en büyük sorunumuz bu. Okula gidememeleri bizi üzüyor. Bütün aileler iki arada bir derede kaldık. Evde eğitim uygulamasını istiyoruz" diye konuştu.
 
"5 DİLEKÇE YAZDIM BAKANLIKTAN CEVAP ALAMADIM"
 
Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na beş dilekçe yazdığını ancak herhangi bir cevap alamadığını söyleyen Kavak, "Cevap gelmemesi beni çok üzdü. Çünkü geçen dönemden beri sürekli dilekçe gönderiyorum ki çocuğum bu döneme hazırlıklı osun. Ama maalesef geri dönüş olmadı şu ana kadar. Bir tek ben değil diğer annelerimiz de göndermişler, fakat bir sonuç alamadık. Bu da bizi bir hayli üzüyor. Beni şaşırtan şu; hakkımız varken neden evde eğitim alamıyoruz? Bu sene de okula göndermeyeceğim çünkü hastalığının tekrarlanmasını istemiyorum" dedi. Okuyup pilot olmak istediğini belirten Umutcan Kavak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yardımcı olmasını istedi.
 
RAPOR UYGUN DEĞİL
 
Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Sait Belirgen, hastanın tedavisinin 1 yılı geçtiğini belirterek, "Kemoterapi tedavisi tamamlandığı için bir raporun verilmesi uygun değil" dedi.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.