Engeller Üsküdar Üniversitesi’yle Aşılıyor
'30.09.2013'
haber detay

Engeller Üsküdar Üniversitesi’yle Aşılıyor

Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Engelli Bakım ve Rehabilitasyon ön lisans programıyla eğitim anlayışına değer katmaya devam ediyor.

 

 

 

 

Engellilerin ruhsal ve bedensel yönden güçlendirilmesi son derece önemli. Bireysel ve toplumsal yönden desteklenmeleri varlıklarının sürdürülmesi de kişilerin ilkesi olmalı. Pozitif Psikoloji ve değerler eğitiminde öncü olan Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu yeni açtığı Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı ile profesyonel meslek elemanları yetiştirmeyi hedefliyor.

 


Ülkemizde insan haklarına verilen önem arttıkça engelli haklarına ilişkin iyileştirici çalışmalar da hız kazanmakta. Bu değişimde engelliliğin yalnızca tıbbi yaklaşımla değil, toplumsal ve hak temelli yaklaşım üzerinden tanımlanmasının etkili olduğunu ifade eden Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan, “Engelli Hakları” kavramı ile amaçlanın engellilerin tüm temel hak ve özgürlüklerden diğer bireyler gibi tam ve eşit şekilde yararlanmasını teşvik etmek ve insan onuruna olan saygıyı güçlendirmek olduğunu söyledi.

 


Prof. Dr. Kaptan işin sosyal yanının dışında medikal yönüne ilişkin ise şunları kaydetti.
“Büyümekte ve gelişmekte olan toplumlardan birisi olan ülkemizde prenatal bakım yetersizlikleri, doğum hizmetlerindeki yetersizlik, yeni doğan hizmetlerinde olan aksamalar, yaralanmalar ve zehirlenmeler, akraba evlilikleri gibi faktörler engelli olmak açısından yüksek öneme sahiptir. Fiziksel ve mental engellilerin gerek bakımı gerek ise rehabilitasyonu hayat kalitesinin arttırılması ve bireylerin topluma kazandırılmasında konu üzerine yetişmiş personel önem arz etmektedir. Bu noktada üniversitemizin gerek sosyal bilimlerden gerek ise tıp bilimlerinden konusunda profesyonel akademik kadrosu ve özgün dersleri ile bu konuda ülkemizin önemli eksiklerinden olan bu konuda engelli kavramını gerek sosyal gerek ise medikal yönden bakabilen ara personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır.”


 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.