Edirne'de Her Okulun Bir Polisi Olacak
'26.09.2013'
haber detay

Edirne'de Her Okulun Bir Polisi Olacak

Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı'nın işbirliği hayata geçirilen ''Güvenli Okul Güvenli Eğitim'' projesi kapsamında her okulun güvenliğinden sorumlu bir polis memuru olacak.

 

Çocukların eğitim ve öğretim sürecini güvenli bir şekilde tamamlamaları amacıyla iki bakanlık ortak bir çalışma başlattı.

Türkiye genelinde uygulanacak olan projede emniyet mensupları amirleri tarafından bilgilendiriliyor.
Bu kapsamda Edirne'de bir toplantı gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, projede görev alacak polis memuru, amir ve müdürlerle bir araya geldi. Projenin detaylarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, ülkenin geleceğinin gençler olduğunu belirterek gençleri ve ülkenin geleceğini korumak zorunda olduklarını söyledi.

Öğrencileri her türlü olumsuz etkilerden korunmasıyla amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini anlatan Ceylan, proje kapsamında her okulun güvenliğinde sorumlu bir görevlinin olacağını belirtti.

Emniyet mensubun okul içerisinde kesinlikle görev almayacağını vurgulayan Ceylan, "Güvenlik personelimizin okul içerisindeki herhangi bir etkinliği söz konusu değil. Sadece okul yöneticileri, okul aile birliği ve nöbetçi öğretmenlerle işbirliği içerisinde olacak." dedi.

İl merkezinde 51 tane okulun olduğunu ifade eden Ceylan, "Her okula bir arkadaşımız görevlendirilecek. Bu arkadaşımızın görevlerini amirleri anlatacak. Orada nasıl bir faaliyet içerisinde olacak? Hangi konuları görüşecek? Okul idaresinden hangi isteklerde bulunacak? Güvenlik personelimiz üzerinden okulda emniyete bakan konuları değerlendireceğiz." diye konuştu.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.