Merkezi Sınavlar Kasım ve Nisanda
'19.09.2013'
haber detay

Merkezi Sınavlar Kasım ve Nisanda

Milli Eğitim Bakanlığı, Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine getirilen ve her dönem 6 sınavdan oluşacak merkezi değerlendirmeler için çalışma takvimi hazırladı. Buna göre, sınavlar kasım ve nisan aylarının son haftasında iki günde yapılacak. Sınavların olduğu günlerde okullar tatil edilecek.

 

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip imzasıyla illere gönderilen yazıda, merkezi sistem ortak sınavının çalışma takvimi belirlendi.

 

Ortaöğretime geçişte uygulanacak yeni sistemde, birinci dönem merkezi sistem ortak sınavının 2013 Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavının ise 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılması planlandı.

 

Ortaokulların 8’inci sınıflarında 2013-2014 eğitim öğretim yılında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınav yapılacak. Bir dönemde iki yazılısı olan derslerin ilk sınavı, üç yazılısı olanların da ikinci sınavı merkezi olarak uygulanacak.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın daha önce yaptığı açıklamalara göre merkezi sınavlar iki günde yapılacak ve o günlerde okullar tatil edilecek.

 

Günde kaç sınavın düzenleneceği ise henüz açıklanmadı. Bakanlık, merkezi sistem ortak sınavların yapılacağı tarihe kadar öğretim programların işlenişinde Türkiye genelinde birlik sağlamak amacıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere, çalışma takvimine göre konu/kazanımları belirledi.

 

Birinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı, eğitim öğretim yılının başından “Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav”ın yapılacağı tarihe kadar olan konu/kazanımlarla sınırlı olacak.

 

İkinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı ise eğitim öğretim yılının başından “İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav”ın yapılacağı tarihe kadar işlenecek olan tüm konu ve kazanımları kapsayacak. Sınavların yapılış tarihi itibariyle, çalışma takviminde belirtildiği şekilde konu ve kazanımların süresi içinde işlenmesi ve öğrencilerin eksiklerinin kalmaması için okul yönetimleri ve öğretmenler gerekli tedbirleri alacak. Merkezi sistem ortak sınavlarının dışında öğretmenlerin yapacakları diğer sınavlar belirleyecekleri bir tarihte de uygulanabilecek.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.