Velilerden Şikayet Yağıyor; 'ALO 147 CEVAP VERMİYOR'
'18.09.2013'
haber detay

Velilerden Şikayet Yağıyor; 'ALO 147 CEVAP VERMİYOR'

Veliler eğitimle ilgili şikayetlerini duyurmak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın ALO 147 şikayet hattında muhatap arıyor. Ama ALO 147'den ses yok! Sürekli telesekretere düştüklerini, yanıt alamadıklarını dile getiren veliler seslerini duyurmak için sitemize şikayet yağdırdı.

 

İşte velilerin Bakanlığa ulaştırmak istedikleri şikayetler;

 

 

Sizde yorumlarınızı, iletmek istediklerinizi sayfamıza editor@abbasguclu.com.tr adresinden bize iletin bu sayfada yayınlayalım.

 

 

****

 

Orta öğretim kurumlarında öğrenci nakillerinin ayda bir yapılması velileri ve öğrencileri mağdur ediyor!

 

''Sayın Güçlü
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Ben şu an birçok velinin yaşadığı ancak çözüm bulamadığı bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Geçen yıl kızımı Konya'da özel bir anadolu lisesine %75 indirim ile kaydettirdim. Ancak okul bu sene artık indirim yapmayacağını ve bu indirimin başarı bursu olduğunu, çocuğun ilk %10'a girememiş olması nedeniyle bu indirimin artık yapılmayacağını belirtti. MEB'e 12.06.2013 tarihinde şikayette bulunmama rağmen dilekçeme olumlu veya olumsuz bir cevap alamadım. Bunun üzerine çocuğun kaydını devlet okuluna almak için başvuruda bulundum. Ancak 16.09.2013 tarihi itibariyle bir ay süreyle nakillerin kapandığını ve bir ay beklemem gerektiğini öğrendim.
Şimdi sormak istiyorum bir ay boyunca benim çocuğum bu özel okulda okumak zorunda mı?
Diyelim ki öğrenci okulda problem yaşadı ve başka bir okula hemen geçmesinde fayda olacak illa ki bir ay beklemek zorunda mı kalacak?
Yada Hakkari'de görev yapan bir memurun Ankara'ya tayini çıksa, çocuğu bir ay daha Hakkari'de okumaya devam mı edecek?

Lütfen bu sorunu ilgililere iletmenizi ve eski uygulamaya dönülmesi yönünde çağrı yapmanızı istirham ediyorum. Çünkü bizim sesimiz hiçbir şekilde Ankara'ya ulaşmıyor.
çok uğraşmama rağmen şuana kadar MEB'de hiçbir yetkili ile görüşemedim. ALO 147'yi 20 dakika boyunca aramama rağmen telesekreterden başka bir yetkili karşıma çıkmadı.
İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.''

 

 

***



''Merhaba

16/09/2013 saat 21.00 itibariyle ek yerleştirme sonuçlarına baktığımızda , kızım 31 boş kontenjanlı bir okulun 33 . yedeği idi.
Bugün yani 17/09/2013 saat 12.00 itibariyle sonuçlara baktığımda aynı okulun kontenjanının 22 ye düşmüş olduğunu gördük .
Eğer yedekten 9 kişi girmiş olsa , bizim sıramızında ilerlemesi gerekmiyor mu ?

147 yi arıyoruz ama cevap alamıyoruz. Okul yöneticileri hiçbir şekilde cevap veremiyor .''

 

***

 



''İyi çalışmalar Abbas Bey;
20 Eylül saat 17.00 itibarıyla kontenjanlar dolmazsa meb ne düşünüyor?Hesaplarıma göre bir tıkanıklık olacakdır.Önceki tercihimizde yedeklendiğimiz okulda bu kayıtta yedek listeye bile alınmadık.Boş kontenjanların kaç katı yedek liste oluşturulmuştum?Yedek yerleştirme ekkayıt okul taban puanı tercih eden öğrencinin puanına göremi belirlenmektedir?Anadolu liseleri nakil geçiş yönetmeliği kaldırıldımı?38.maddeye istinaden yeni genelge yayınlandımı?
Teşekkürler''




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.