Artık Çocuklar Tahtaya Kalkmayacak
'13.09.2013'
haber detay

Artık Çocuklar Tahtaya Kalkmayacak

‘Cognital sınıf’ adı verilen sistemde öğrencilerin tahtaya kalkmasına, tahtadakileri defterine geçirmesine gerek kalmıyor...

 
 
Teknoloji hayatın her alanında hızla ilerliyor.Okullarda akıllı tahta ve tablet kullanımından sonra öğrencilerin tahtaya kalkmasına gerek bırakmayan, derse interaktif katılım sağlayan ‘cognital sınıf’ sistemi de kullanılmaya başladı.
 
Ortaokul sınıflarında uygulayacak
 
18 yıldır eğitim sektöründe faaliyet gösteren Birikim Eğitim Kurumları, Güneşli’de hizmete giren Birikim Hayat Koleji’nin ortaokul sınıflarını cognital sınıf olarak tasarladı. Birikim Eğitim Kurumları Genel MüdürüÖmer Faruk Yelkenci bu sınıflarda öğrencilerin, öğretmenin anlattıklarını uzun uzun defterine yazmasına gerek kalmadığını, yazılanları kaçırma sıkıntısı yaşamayacağını ve tahtaya kalkmasına gerek kalmayacağını söyledi.
 
İnteraktif katılım sağlıyor
 
Bu sistemle öğrencinin derse daha interaktif katılımının sağlandığını ifade eden Ömer Faruk Yelkenci, “Öğrencilerimiz dersi ister sınıfta
ister evde internet üzerinde kendilerine öğretmenleri tarafından verilen şifre ile tekrar edebilecekler” dedi. Cognital sınıflarda eğitim müfredatına paralel özel bir yazılımın olduğunu belirten Yelkenci, bu sınıfların engelli öğrenciler için de eğitimi daha kolay hale getirdiğini sözlerine ekledi.
 
Tablet taşımaya gerek kalmayacak
 
Ömer Faruk Yelkenci, eğitimde teknoloji yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Teknolojinin artık eğitimin olmazsa olmazı haline geldiğini kaydeden Yelkenci, “Okulumuzda şimdilik ortaokul öğrencileri için cognital sınıflar geliştirdik. Kendi içinde oldukça özgün olan bu projede öğretmen-öğrenci ve materyal ilişkisi teknoloji ile kolaylıkla sağlanacak. Öğrenciler tablet taşımadan dersleri takip etme imkânına sahip olacaklar” dedi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.