‘Ya temizliği yapın ya da temizlik parası verin’
'13.09.2013'
haber detay

‘Ya temizliği yapın ya da temizlik parası verin’

Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde bulunan Çakabey İlkokulu’nun öğrenci ve velileri, okullarında hademe ve temizlikçi bulunmadığı için sınıfların pis olduğunu, kedilerine ‘ya temizliği yapın ya da temizlik parası verin’ denildiğini öne sürerek, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruna çözüm bulmasını istedi.

 
Derince İlçesi Mersincik Mahallesi’nde 90 öğrencisi bulunan Çakabey İlkokulu’nun öğrenci ve velileri bugün okul önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Veliler, okulda hademe ve temizlikçi bulunmadığı için sınıfların pis, dağınık olduğunu; okul aile birliğinden kedilerine telefon açılarak temizliğe gelmeleri istendiğini, gelmeyeceklerse temizlikçi ve hademe parası vermeleri talebinde bulunulduğunu ifade ederek tepkilerini dile getirdiler.
Sınıf annesinin dün telefonla kendisini arayarak okul temizliğine çağırdığını söyleyen öğrenci velisi Gülseren Bodur, “Çocuğum bu okulda okuduğu için daha önce birçok kez sınıf temizliğine geldim. Bu okul 2-3 veliyle temizlenecek iş değil. Ayırca biz okulu temizlemek zorunda da değiliz. Bunun bir sonucu ulaşması gerekiyor. Ailelerin yapacağı temizlikle bu okul yürümez. Biz veliler olarak bu durumdan şikayetçiyiz” dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir an önce okullarındaki hademe ve temizlikçi sorununa el atmalarını istediklerini söyleyen öğrenci velisi Nurten Gezer de, “Okulun temiz olmasını istiyoruz. Bu öğrenciler nasıl gelecek bu kirli pis sınıflara ?O sıralara nasıl oturacaklar ? Aileler gelip temizliyor. Birçok veli gelmek istemediği için aynı insanlar okula temizliğe geliyor. Biz bu durumun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bir çok kez okul yönetimine sorunumuzu iletmemize rağmen çözüme ulaşamadık” diye konuştu.
 
“Ya temizlik ya temizlik parası”
 
Zaman zaman sınıflara temizlik yapmaya geldiğini söyleyen Bahar Sarısakal da, “Hademe ve temizlikçi ataması yapılmadığı için velilerden gönüllü temizliğe gelinmesi isteniyor. Benim üçüncü sınıfa gidecek çocuğumun sınıfı darmadağın. Okul yönetimi ise kadro yetersizliği nedeniyle temizlikçi ve hademe gelmediğini söylüyor. Çocuğumun temiz okula gitmesini istiyorum. Yetkililerin bir an önce bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.
Kendilerine ya temizlige geleceklerini ya da temizlik parasını toplamaları söylendiğini belirten Songül Sapmaz, “Şikayetçiyiz, hademe yok. Bir erkek hademe olsun ve çoluğumuza çocuğumuza tenefüs aralarında sahip çıksınlar. Sınıflar kirli olduğu için bizi telefonla çağırıp ya sınıfları temizleyeceksiniz ya da para toplayacaksınız temizlikçi tutulacak deniliyor. Toplantı yapıp sınıf anneleri temizliğe gelmemizi söylüyorlar. Temizliğe de gelmek istemiyorum temizlikçi parası da ödemek istemiyorum” dedi.
Öğrenciler ve aileler yaptıkları protesto gösterisinin ardından okul önünden sessizce dağıldılar.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.