Gençler Kariyer İçin Yurtdışı Eğitimi Avantaj Görüyor
'12.09.2013'
haber detay

Gençler Kariyer İçin Yurtdışı Eğitimi Avantaj Görüyor

British Council tarafından 4 bin 800 Türk öğrenciyle yapılan anket, katılımcıların yüzde 98'inin, yurt dışında okumanın iyi bir kariyer sağlayacağına inandığını ortaya koydu.

 

4 bin 800 öğrenciyle yapılan "Türk öğrencilerin perspektifinden uluslararası eğitimin önemi" başlıklı araştırmanın sonuçları da açıklandı. Türk öğrencilerin yurt dışında eğitimle ilgili görüşlerini almak için yapılan araştırma, yurt dışında okumanın, kaliteli eğitim ve iyi bir kariyer için önemli olduğunu ortaya koydu. Öğrencilerin yüzde 98'inin, yurt dışında okumanın iyi bir kariyer sağlayacağına inandığı ortaya çıktı. Ankete katılan gençlerin yüzde 96'sı, yurt dışında okumayı, en çok iyi bir iş bulmalarını sağlayacağı için önemsediklerini söylüyor. Öğrencilerin yüzde 95'i yurt dışında okumak istediklerini belirtirken, yüzde 68'i önlerindeki en büyük engelin eğitim masrafları olduğunu dile getiriyor.

 

4 bin 800 öğrenciyle yapılan araştırma

Ağustosta 22-25 yaş arasındaki gençlerle yapılan araştırma, öğrencilerin ve yeni mezunların eğitim yoluyla geleceklerini nasıl şekillendirebilecekleri yönünde önemli bir farkındalıkları olduğunu gösterdi. Öğrenciler, yükseköğretimi bireysel başarıları artırmanın yanında tüm ülkeyi de başarıya götürecek bir yol olarak görüyor. Araştırmaya katılan öğrencilerin yüzde 67'si, Türkiye'nin küresel ekonomik anlamdaki büyümesinde genç nüfusun en önemli etken olduğuna inanıyor.

Türk öğrencilerin en çok okumayı tercih ettiği ülkeler; ABD, İngiltere ve Almaya olurken, tercih sebeplerinin başında yüksek eğitim kalitesi yer alıyor.

 

“İhtiyaçlara uygun projeler geliştiriyoruz”

Araştırmayla ilgili bilgi veren British Council Türkiye Eğitim Direktörü Yavuz Yılmazoğlu, her yıl düzenli olarak araştırma yaparak öğrencilerin eğilimlerini takip ettiklerini ve belirlenen ihtiyaçlara uygun projeler geliştirdiklerini söyledi. Bu araştırmada öğrencilerin önlerindeki en önemli engelin maliyet olduğunu gördüklerini belirten Yılmazoğlu, "İngiltere'de lisans eğitimini üç yılda, yüksek lisans eğitimini ise bir yılda tamamlayabilmek mümkün. Daha kısa bir eğitim daha az maliyet demek. İşte İngiltere'de eğitim sitemizde bunlardan bahsediyoruz" dedi.

 

Yılmazoğlu, British Council'ın öğrenci değişimi ve hareketliliğini önemsediğini belirtti. Önümüzdeki aylarda düzenleyecekleri yarışmalarda İngiltere'de eğitim programları hediye ederek, Türk öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmayı planladıklarını söyledi.

British Council, Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği'nce her yıl düzenlenen konferans nedeniyle İstanbul'da bir araya gelen uluslararası yükseköğretim temsilcileri için İngiltere Başkonsolosluğu'nda resepsiyon düzenledi. Resepsiyona, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, British Council Global Eğitim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Jo Beall, British Council Türkiye Eğitim Direktörü Yavuz Yılmazoğlu ve çok sayıda uluslararası yükseköğretim temsilcisi katıldı. Organizasyonda konuşan Başkonsolos Turner, ülkeler arasında diyaloglar kurmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, eğitim, araştırma ve hatta ekonomi işbirlikleri kurabildikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Turner, İngiltere hükümetinin uluslararası işbirliklerinde özellikle Çin, Rusya, Hindistan ve Türkiye'ye ilgi gösterdiğini belirterek, "Türkiye harika bir ülke. Ayrıca eğitim alanında da önemli bir pazar. Türkiye'de yüzde 4.4 oranında bir büyüme var. Türkiye, genç nüfus alanında da çabuk büyüyen bir ülke. Bu nedenle İngiltere, uluslararası eğitime ayırdığı bütçeyi ikiye katlayarak, bu konu üzerinde daha fazla önemle duruyor" diye konuştu.

 

 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.