Yeni SBS'de Soruları Öğretmenler Hazırlayacak
'11.09.2013'
haber detay

Yeni SBS'de Soruları Öğretmenler Hazırlayacak

Bakan Avcı toplantıda yeni sınav sistemi ile ilgili bilgiler verdi. İşte o açıklamalar;

 
 
Hep risk olarak söylenen müfredat bütünlüğü konusunda bu sınav, müfredatın eş zamanlı yürümesi için de aynı zamanda bir fırsat.
 
Sorular öğretmenler tarafından hazırlanacak. Sorular süzgeçten geçirildikten sonra bir havuzda toplanacak. Buradan seçilecek sorularla sınav yapılacak. Yine telafi sınavları için buradan kurayla seçilebilecek yüzlerce sorumuz olacak. Öğretmenler sınavlarda kendi sorularını soracak.
 
Bakanların ortalama ömrü 7 ay. Ben 9 aylık bakanım, ortalama bakanlık süresini geçtim. Dolayısıyla şimdi benim kafama göre bir şeyler yapma hakkım doğdu. Bu bir güncelleme, biz sadece üzerinde sadece rötuşlar yaparak gündeme getiriyoruz. Bizim eğitimle ilgili çok radikal tasarımlarımız var. Ancak bunlardan bir kısmı milli gelirimiz 10 bin doları aşmadığı sürece olmaz. Milli gelir düzeyi, şehirleşme oranı, ulaşım imkanlarınız artar o zaman eğitim reformu dediğimiz şeyle ilgili zemin çok daha güvenli hale gelebilir.
 
 
Biz şimdi otoyolda 160 kilometre hızla giden tırda rektefiye (motor yenileme) işlemi yapıyoruz. Çok riskli bir şey yaptığımızın farkındayız. Bunu 4+4+4’te yaptık. Her sistemi durdurmadık, süratini biraz durdurduk, bir yaz tatilinde olağanüstü çalışarak, bu sistemi bir yerden aldık, bir yere götürdük.
 
 
Şimdi sistem oturmaya başladı. Eğitim sistemini “sürekli bir şeyler değişiyor” baskısından kurtarın. Evet sürekli bir şeyler değişiyor, değişmek zorunda. Bundan 10 yıl önce ben Kürdüm demek suçtu, şimdi Kürtçe seçmeli derslerimiz var. Şimdi bize ne zaman kadro vereceksiniz diyen öğretmenler var.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.