Okul Servislerine Yüzde 10 Zam
'05.09.2013'
haber detay

Okul Servislerine Yüzde 10 Zam

Okul servislerine yüzde 10 zam Öztürk, "Yüzde 10'luk biz zam olursa en kısa mesafe 140 liradan 154 liraya, en uzak mesafe ise 335 liradan 370 liraya çıkacak" dedi.
 

Yeni öğretim yılı öncesinde İHA'ya konuşan İstanbul Umum Servis Araçları ve İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Okulların açılmasıyla yaklaşık 14 bin 500 servis aracının trafiğe çıkacağını dile getiren Öztürk, "Trafikte yoğunluğun önüne geçmek için, okulun ilk günü elbette yeni okula başlayan çocuklarımız için veliler okullara akın edecekler. Ama servisçi arkadaşlarımız mümkün olduğu kadar eski öğrencileri toplayarak okula gelirlerse, onlarca arabanın İstanbul trafiğine ve okul önlerinde kalabalık olmasının önüne geçmiş olacağız. Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve diğer tüm yetkililer, bir takım tedbirler almaya çalıştık. Bunlardan biri de, eski öğrencilerin mutlaka servislerle okula gitmesini sağlamak. Bunun haricinde yol yapı işleri, okul önlerinde ve haricindeki çalışmalarını kesecekler ve 1 hafta sonra devam edecekler. Toplu taşım araçları o gün sabah 06.00 ile 14.00 saatleri arasında öğrencileri ücretsiz taşıyacak. Trafik olmaması için herkes elinden geldiğince tedbirler almaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

 

Servis araçlarındaki yeniliklerden de bahseden Öztürk, sensörlü kapılar ile öğrencilerin kapıya sıkışma ihtimalinin ortadan kaldırıldığını ifade ederek, "Ayrıca 3 noktalı emniyet kemeri, kör noktalar için yerleştirilen kamera sistemleri ve okula yeni başlayan çocuklar için kapı açıldığında çıkan ek basamak ile öğrencilerimizin daha güvenli seyahat etmeleri sağlanacak" şeklinde konuştu.

 

Yıllardır servisçilerin belli sıkıntıları olduğunu da sözlerine ekleyen Öztürk, "Bu sıkıntıları yetkililer dinlesin çözüm önerilerini birlikte hazırlayalım diyoruz. Bugüne kadar bir çözüm önerisi yapamadık. 27 ilde uygulanan bir plaka meselesi var. İstanbul'da da bunu uygulayın. Hem denetimi kolay yapalım, hem esnafın eğitimini kolay yapalım. Bu bir çözüm önerisi. Bunu yetkililer dikkate almak zorunda. Alsınlar. Buna karşı bir başka önerileri varsa onu da bize anlatsınlar. ‘Bu uygun değil' demek çözüm değil" dedi.


 

İHA
 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.