Öğretmen Atama Başvuru Kılavuzu Yayınlandı
'04.09.2013'
haber detay

Öğretmen Atama Başvuru Kılavuzu Yayınlandı

MEB, 40 bin öğretmen ataması için başvuru kılavuzunu yayınlandı. Kılavuzda başvuru koşulları yer alıyor. Başvurular 6 Eylül’de sona erecek.

 

 

 

2013 KADROLU ÖĞRETMEN İLK ATAMA BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

2013 KURUMLAR ARASI YENİDEN ATAMA BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

2013 AÇIKTAN ATAMA BAŞVURULARI İÇİNTIKLAYINIZ

2013 MİLLİ SPORCU BAŞVURULARI İÇİNTIKLAYINIZ

 
 
 

2013 YILI

ÖĞRETMENLİKİÇİNBAŞVURUVE ATAMA DUYURUSU

 

Bakanlığımıza bağlı

eğitimkurumlarınınöğretmenihtiyacının karşılanmasına yönelik olarakİlkAtama, Açıktan veKurumlarArasıYenidenAtama ve MillîSporcularınAtaması kapsamında Ek-1 Atama Takviminde belirtilen süreler içinde Ek-2 listede belirtilen 87 alanda 40.000öğretmenataması yapılacaktır.

 

 

Başvuruve atamalara ilişkinişveişlemleraşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde yürütülecektir.

 

A.

İlkAtamaya;

 

Kamu

PersonelSeçme Sınavı'nda atanacağı alana göre belirlenen tabanpuanve üzerindepuanalmış olmak şartıyla;

 

-Resmî

eğitimkurumlarındakiöğretmenkadrolarınailkdefa atanacaklar,

 

-

Özelöğretimkurumlarındagörev yapanlardanresmîeğitimkurumlarınailkdefaöğretmenolarak atanacaklar,

 

-Vakıf veya

özelüniversitelerdegörev yapanlardanresmîeğitimkurumlarınailkdefaöğretmenolarak atanacaklar,

 

-Kamu

kurumvekuruluşlarındahâlen aday veya asılDevlet memuruolarakgörev yapanlarileöğretmenveyaDevlet memuruolarakgörev yapmaktaiken adaylığı kaldırılmadan veya adaylığı kaldırıldıktan sonra kendiistekleriylegörevlerindenayrılanlar ya da adaylıkdönemindebaşarısız olmaları nedeniylegörevineson verilenler,

 

-Kamu

kurumvekuruluşlarındakanun veya kanun hükmündekararnamelerkapsamında (399 sayılı KHK dâhil)sözleşmelipersonelstatüsündeçalışanlar,

 

-Diğer

personelkanunlarına veözelkanunlara tabi olarakçalışanlarbaşvurudabulunacaklardır.

 

Daha önce

Devlet memuruolaraköğretmenlikyaptıktan sonra ayrılanlar ileöğretmenlikteadaylığı kaldırıldıktan sonra başkakurumlarageçenlerdenyenidenöğretmenliğedönmekisteyenlerilkatama ya da açıktan vekurumlararasıyenidenatamadan yalnızca birini kullanabilirler.

 

Bakanlığımız

merkezve taşra teşkilatı ile diğer kamukurumvekuruluşlarında657 sayılıDevlet MemurlarıKanunu kapsamındaeğitimveöğretimhizmetlerisınıfıdışındaki diğerhizmetsınıflarındahâlen asılmemurolarakgörev yapanlarile adaylığı kaldırıldıktan sonragörevlerindenayrılanlar da KPSS'den atanacakları alan için belirlenen tabanpuanve üzerindepuanalmaları kaydıyla bu kapsamdabaşvurudabulunabilirler.

 

B. Açıktan ve

KurumlarArasıYenidenAtamaya;

 

-

Öğretmenlikteadaylığı kaldırılmış olmak kaydıylagörevlerindenayrılanlar ile diğer kamukurumvekuruluşlarınageçerekhalenöğretmenveya başkaunvandagörev yapanlar, Devletüniversitelerindeen az ikiyılsüreyleöğretimüyesi,öğretim görevlisi, okutman,uzmanvearaştırmagörevlisiolarak hâlen çalışmaktaolanlarile buunvanlardaen az ikiyılçalıştıktan sonra bugörevlerindenayrılmışolanlarhizmetsürelerine göreöğretmenliğeatanmak üzerebaşvurudabulunabileceklerdir.

 

-Bunların atamalarına esas alınacak

hizmetsürelerininhesabında; Bakanlığımız ve diğer kamukurumvekuruluşlarındafiilenöğretmenolarak geçirilen süreler,eğitimkurumlarındaaskeröğretmenolarak geçirilen süreler, resmîgörevleyurtdışınagönderilenlerinyurtdışında geçirdiklerihizmetsüreleri veeğitim,öğretimvebilimhizmetlerikolunda faaliyet gösteren sendikalarda 4688 sayılı KamuGörevlileriSendikası Kanunu kapsamında aylıksız izinli sayılanların bu süreleri ileyükseköğretimkurumlarındaöğretimüyesi,öğretim görevlisi, okutman,uzmanvearaştırmagörevlisiolarak çalışılan süreler dikkate alınacaktır.

 

-

Hizmetsüresihesabındavakıfüniversitelerinde,özelöğretimkurumlarındave 1/12/2006tarihlive 2006/11350 sayılı BakanlarKuruluKararıeki MillîEğitimBakanlığı Yönetici veÖğretmenlerininDersve EkDersSaatlerineİlişkinKararkapsamında ekdersücretikarşılığıgörevlendirmesuretiyle geçirilen süreler ile vekilöğretmenlik, kadrosuz usta öğreticilik ve kısmizamanlıgeçici öğreticilikte geçirilen süreler dikkate alınmayacaktır. Resmigörevlegönderilenlerhariçyurtdışında geçirilen süreler ileaskerlikdâhil aylıksız izinli olarak geçirilen süreler dikkate alınmayacaktır.

 

-

Öğretmenliktenayrılmışolanlar, ayrıldıkları alanabaşvurudabulunabileceklerdir. Ancak,öğretmenliktenayrılanlardan daha öncegörev yaptıklarıalanları kaldırılanlar,öğrenimleriitibarıyla atanabilecekleri alanabaşvurabileceklerdir.Başvurularda,Bakanlıkçadüzenlenmiş"en son atamakararnamesi"nin bir örneğiistenecektir.Kararnamedüzenlenmeyen"okul öncesiöğretmenliği/çocukgelişimiveeğitimiöğretmenliğiilesınıföğretmenleri" içinBakanlıkçadüzenlenenatama üstyazısıveyaonaylistenin ilgilisayfasınınfotokopisiistenecektir.

 

Bu kapsamda

başvurudabulunacaklarda; 40 yaşındangünalmamış olmak, KPSSsınavınakatılmakve pedagojikformasyonbelgesinesahipolmak şartları aranmayacaktır.

 

C. Millî

sporcularınbedeneğitimiöğretmenliğineatanması

 

Aşağıda belirtilen

uluslararasıyarışmalardan;

 

a) Olimpiyat

Oyunları, ParolimpikOyunları, ÜniversiadOyunları, AkdenizOyunlarıileDünyaAskerî Oyunları'nda ferdi ve takım müsabakalarında "ilküç derece"ye girenler,

 

b)

UluslararasıOlimpiyat Komitesinin tanıdığıspordallarının büyükler,gençlerve ümitlerkategorilerinde;DünyaveAvrupaŞampiyonaları ileUluslararasıAskerîSporlarKonseyince yapılan "DünyaveAvrupaŞampiyonaları"nda, "ilküç derece"ye girenler,

 

c) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen

yarışmalarıntakımsporlarındaen az "on kez"ülkemizitemsilederek millîsporcubelgesialmışolanlar

 

 

öğrenimve diğer şartları taşımaları kaydıyla KPSS puanı şartı aranmaksızın bedeneğitimiöğretmenliğiiçinbaşvurudabulunabileceklerdir.

 

Bunların

başvuruları, öncelikleGençlikveSporBakanlığıSporGenel Müdürlüğünceadayın millîsporculuğukontroledilerekelektronikortamdaonaylanacaktır.

 

 

Uygunbulunarakelektronikortamdaonaylananbaşvurular,ElektronikBaşvuruFormu'nda aday tarafından seçilmişolanil millîeğitimmüdürlüğündekionaybürosununonayekranınayansıyacaktır. Adaylar ya da vekâlet verilen kişi gereklibelgelerile birliktebaşvuruonayıiçintercihedilen il millieğitimmüdürlüğünebaşvuracaktır. İl millîeğitimmüdürlüğü,belgekontrolündensonraöğretmenliğeatama şartlarınıtaşıdığı tespit edilenlerinbaşvurularınıelektronikortamdaonayladıktansonrabaşvurulargeçerlilikkazanacaktır.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.