Türkiye'nin En Genç Üniversite Öğrencisi
'30.08.2013'
haber detay

Türkiye'nin En Genç Üniversite Öğrencisi

Eskişehir’de yaşayan ve yaşıtları henüz üniversiteye girmeye hazırlanan 17 yaşındaki Enes Gökmenoğlu, bu yıl devam ettiği üniversitenin 3’ncü sınıfında okumaya hazırlanıyor. Ekonomi eğitimine rağmen tiyatro ve sinema oyuncusu olmak isteyen Gökmenoğlu “Rakibim yoksa Türkiye'nin en genç üniversite öğrencisi benim” dedi.

 

İlkokula 5 yaşında iken İstanbul’da başlayan, daha sonra ikinci ve üçüncü sınıfı Samsun’un Bafra ilçesinde okuyan 7 Aralık 1995 doğumlu Gökmenoğlu, dördüncü sınıftan sonra orta ve lise eğitimini babasının işleri sebebi ile gittikleri Türkmenistan'da tamamladığını söyledi. Enes Gökmenoğlu, 2011 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne kazandığını anlatarak “İktisat Fakültesi’nin Ekonomi bölümünde 2 yıldır okuyorum. Bu yıl 3’ncü sınıfa 17 yaşında başlayacağım. Genç yaşta eğitimde hayli mesafe almamın geleceğim için çok iyi olacağına inanıyorum” dedi.

 

Enes Gökmenoğlu, ekonomi bölümünde okumasına rağmen hayalinin ileride tiyatro ve sinema oyunculuğunu olduğunu anlattı. Bu amaçla bilgi ve eğitim almak istediğini, gerekirse bu yönde ikinci bir üniversite okuyabileceğini belirten Gökmenoğlu “Tam olarak bilmiyorum ama, bu durumda rakibim yoksa Türkiye'nin en genç üniversite öğrencisi benim” diye konuştu.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.