Yeni Kıyafet Yönetmeliği Daha Demokratik!
'25.07.2013'
haber detay
Yeni Kıyafet Yönetmeliği Daha Demokratik!
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Düzce İl Başkanı Enver Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yaptığı değişikliği küçükte olsa demokratik bir adım olarak gördüklerini söyleyerek, “Eğitim alanındaki demokratik adımların seri bir şekilde devamının gelmesini ve öğretmenlere kıyafet özgürlüğünün tanınmasını istiyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
ÖZGÜR OKUL, DEMOKRATİK EĞİTİM SİSTEMİ İSTİYORUZ
MEB’in yaptığı yönetmelik değişikliğiyle tüm özel ve devlet okullarındaki öğrencilerin tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacağını söyleyen DES Düzce İl Başkanı Enver Şahin, “Okul yönetimi ve okul-aile birliği velilerin yüzde 50'sinden fazlasının onayıyla okul kıyafetini belirleyecek. Önceki yönetmelikte velilerin en az yüzde 60'ının isteğiyle, özel okul ve kolejlerdeki öğrencilerin kıyafetleri belirleniyordu. Milli Eğitim Bakanımızı Sayın Nabi Avcı, önlük, forma yahut serbest kıyafet uygulamasını zorunlu tutmayarak özgürlükçü ve demokratik bir yönetmelik çıkarmıştır. Eğitimde demokratik uygulamaların artmasın bekliyoruz” diye konuştu.
 
Özgür okul ve demokratik bir eğitim sistemi istediklerini yineleyen Enver Şahin şunları söyledi; 
 
KIYAFET DAYATMASI EN EĞİTİMİN RUHUNA AYKIRI
Öğrencilerimize serbest kıyafet dayatması yapmak ta baskıcı bir eğitim anlayışıdır. Biz demokratik bir eğitim sisteminden ve sivil, özgürlükçü uygulamalardan yanayız. Öğrencilerimiz isterse serbest kıyafetle isterse forma ve önlükle okula gelebilmelidir. Öğrenci ve velilerimize tercih etme özgürlüğünün verilmesini, demokratik bir eğitim sisteminin gereği olarak görüyoruz.
 
BAKAN AVCI’DAN İSTEK!
Demokratik söylemleriyle temayüz etmiş olan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Avcı’nın 30 yıl önce cunta gölgesinde çıkarılan kıyafet yönetmeliğini toptan kaldırmasını istiyoruz. Öğretmenlere ve öğrencilere kıyafet dayatmak veya tercihlerini sınırlamak, belirli bir giyim şekline zorlamak eğitim ve bilimin ruhuna aykırıdır.  Özgür okul istiyoruz. Demokratik bir eğitim sistemi istiyoruz.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.