'Hormonlanmış Notlar Öğrencilerin Kaderini Değiştiriyor'
'29.06.2013'
haber detay
'Hormonlanmış Notlar Öğrencilerin Kaderini Değiştiriyor'
CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ ATICI'ın, TBMM’de sınavlarla ilgili Milli Eğitim Bakanı’na sormuş olduğu bir soruya Bakan Avcı, verilen notların hormonlu olduğunun gerçeği yansıtmadığını itiraf etti.
 
 
 
 
 
 
 CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ ATICI'nın konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması;
 
    
Üniversiteye giriş için yapılan sınavlar ve puan hesaplama yöntemleri her zaman sorun olmuş ve toplum vicdanını yaralamıştır. AKP Hükümetleri döneminde merkezi sınavlarla ilgili şaibeler ciddi şekilde artmış ve neredeyse her merkezi sınava kuşku ile bakılır olmuştur.
 
 
 
TBMM’de sınavlarla ilgili olarak sormuş olduğum bir soru üzerine Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada “…sene içerisinde müfredata dayalı olarak sınıflarda yapılan yazılı sınavlarda ister istemez her öğretmen ve her okul kendi öğrencilerinin daha başarılı olmasını istiyor ve dolayısıyla oradaki notlar çok da gerçekçi olmayabiliyor…” “…deyim yerindeyse- hormonlanmış notlardan arındırarak bu notları da nihai değerlendirmenin ortalamasına katmayı düşünüyoruz…” diyerek  okullarda verilen notların gerçeği yansıtmayabileceğini itiraf etmiştir.
 
 
 
Geçen hafta yapılan üniversiteye giriş sınavlarının puan hesaplamasında bu “hormonlu” notlar kullanılacaktır. Yükseköğretime giriş sınavlarında 1 puan öğrencinin sıralamasını binlerle ifade edilecek şekilde değiştirebilmektedir. Böylece haksız elde edilen1 puanın bile öğrencilerin kaderini ne kadar değiştirebildiği anlaşılmaktadır.
 
 
 
 AKP iktidarları yıllar içinde üniversiteye giriş konusunda çağdaş ve eşit bir yöntem geliştirememiş ve olanı da bozmuştur.     Daha eşit ve adil bir yöntemle üniversiteye giriş mümkündür. Yol yakınken, henüz üniversiteye giriş puanları hesaplanmamışken “hormonlu” notların etkisini ortadan kaldıracak yöntemler acilen geliştirilmeli ve gençlerimizin gelecekleri karartılmamalıdır.
  
 
 
 Kamuoyuna saygıyla duyururum.
    
EĞİTİM AJANSI



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.