Düz Lise Dönemi Sona Erdi mi? Eğer Bittiyse Çözüm Ne?
'19.06.2013'
haber detay
Düz Lise Dönemi Sona Erdi mi? Eğer Bittiyse Çözüm Ne?
"Milli Eğitim Bakanlığı’nın kafası karışık hem de çok karışık. Yaz-Boz Dönemi bitti, şimdi Bilinmezlik Dönemi başladı. Hangi konuda ne yapılıyor, ne yapılacak belli değil."
 
 
 
 
Örneğin önümüzdeki öğretim yılında düz liseler tarihe karışacak mı, karışmayacak mı?
 
Karışacaksa öğrencilere yeterli alternatif  sunulacak mı?
 
İşte bu nokta öğretmen ve yöneticilerin sesine her zamankinden çok daha fazla kulak vermek gerekiyor.
 
İşte onlardan birisi:
 
 
 
Bu Sese Kulak verin
 
  
 
         Bir ilçe düşünün. İlçede Anadolu Lisesi, Düz Lise, imam Hatip Lisesi ve METEM var. Bilindiği gibi düz liselerin kapatılacağı hatta bu yıl öğrenci alınmayacağı açıklandı. Buna karşılık Anadolu Lisesinin 60 olan kontenjanı 120'ye çıkarıldı. Bu yıl itibarıyla ortaokuldan mezun sayısı 200 ve civarı. Buraya gelip gitme sirkülasyonunun eşit olduğunu yani 120 öğrencinin yerleştiğini düşünürsek geriye yaklaşık 80 öğrenci kalacak. bu 80 öğrenci ki bunların içerisinde kızlarımız da var hangi okula gidecekler ? Ya İHL ya da METEM. METEM de kız öğrencilerin gidebileceği bölüm de yok, ne olacak ? Zorla İHL ye mi? Hadi ailesi de oraya hatta METEM' e göndermek istemezse, öğrencinin kendisi buralarda okumak istemezse ne olacak ? Hani insan hakları, eğitim öğretim hakkı engellenemezdi? Kendi elimizle engelliyoruz. Hani kızlarımız okumalıydı? Aslında hepimiz bu dileğin masal olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu ülkede herkes okusun istenmiyor. Maalesef acı ama gerçek bu. Bu ülkede sadeca niceliğe bakılıyor,niteliğe hiç bakılmıyor. Nüfusumuzun şu kadarı okur yazar yada şu kadar lise mezunu, sayı yüksekse ne ala. Düz liselerin kime ne zararı vardı ?
 
            Madalyonun bir de diğer tarafı var. Burada çalışan idareciler, öğretmenler, diğer çalışanlar ne olacak? Anadolu Liselerinde görev yapabilmek için sınavı kazanmak gerekiyor. Aslında burası da çok traji-komik ya! Anadolu liselerinde yeteri kadar branş öğretmeni yok. O halde ne oluyor ? Sen sınav kazanamadığın için senin atamanı bu liselere yapmam dediğin öğretmenlerle dolduruyorsun. Niçin öğretmenler bu kadar mağdur ediliyor? Bu konularda öğretmenlerin görüşleri neden alınmaz ? Gerçi bazen alınır gibi yapılır ama hiç umursanmaz. Eğitim sistemimizle oynandıkça maalesef içinden çıkılmaz hale getiriyoruz.
 
 Bu işi ancak öğretmenler çözer, ne akıllı tahtalar ne de tabletler.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.