Bakan Avcı'nın Bakü Temasları Devam Ediyor
'23.05.2013'
haber detay

 

Bakan Avcı'nın Bakü Temasları Devam Ediyor
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dün düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin (KÜNİB) 3. Olağan Kongresi’ne katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu ülkedeki temaslarına devam ediyor.
 
 
 
Avcı, dün sabah ilk olarak merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ziyareti etti. Milli Eğitim Bakanı daha sonra Azeri ve Türk şehitliklerini ziyaret ederek çelenk bıraktı.
Türk Şehitliği'nde hatıra defterini imzaladıktan sonra açıklama yapan Avcı, "Aziz şehitlerimiz, sizler Azerbaycanlı kardeşlerimizin istiklali uğrunda eşsiz fedakarlıklar yaparak makamların en yücesine eriştiniz.” ifadesini kullandı.
 
Bakan Avcı, bu ülkedeki temasları kapsamında Bakü Anadolu Türk Lisesi'ni gezdi. Öğrenciler, Avcı’yı büyük bir coşku ile karşıladı. Okul hakkında yetkililerden bilgi alan Nabi Avcı, zor şartlarda görevini layıkıyla yapmayı başaran öğretmen ve yöneticilerin, kendilerini onurlandırdığını dile getirdi.
 
Avcı , Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov ile bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmeden sonra Avcı ve Cabbarov, kameraların karşısına geçti. İlk olarak söz alan Azeri Bakan, çok verimli görüşmeler yaptıklarını ifade etti.
 
Avcı, iki ülke arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi mübadelesinin devam edeceğini belitti. Bakan Avcı bazı firmaların Türkiye’de eğitim almak isteyen Azeri öğrencileri kandırdığını dile getirdi. Avcı söz konusu şirketlerin öğrencileri “Türkiye’de sınavsız üniversiteye kayıt” şeklinde kandırdığını beyan etti.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.