Dershane Çalışanları Kendi Kaderlerine mi Terkediliyor?
'21.05.2013'
haber detay

 

Dershane Çalışanları Kendi Kaderlerine mi Terkediliyor?
Dershanelerin kapatılıp kapatılmayacağının ve SBS’ nin yerine getirilecek sistemin hala açıklanmamış olması sektör çalışanlarının umutsuzluğunu her geçen gün artırıyor.
 
            
 
'' MilliEğitim Bakanı SBS’ nin yerine getirilmesi düşünülen sistemle ilgili sorularacevap vermekten ısrarla kaçınıyor. Bakanlıktan medyaya yansıyan bilgikırıntıları tüm liselerin Anadolu Lisesi olacağı ve adrese dayalı kayıtalacağı, sadece Fen ve Sosyal Bilimler liselerine sınavla öğrenci alınacağıyönünde. Bu bilgiler doğru ise, sınavların kaldırıldığı ve sınavla öğrenci alanokulların da bir özelliğinin kalmadığı sonucu çıkar. Sınava hazırlanmaya dadershaneye de gerek kalmaz.
 
            Mayıssonlarına yaklaştığımız bu günler, genellikle dershane çalışanlarının sözleşmelerininyenilendiği günlerdir. Ancak eğitim, sınav ve dershanelerin geleceği ile ilgilibelirsizliklerin sürmesi özellikle SBS’ ye hazırlık yapan dershanelerdekayıtların önemli ölçüde düşmesine neden olmuştur. Dolayısıyla dershanelerdeöğrenci yoksa öğretmen de olmayacaktır. Uzun yıllardır ( 27 yıl )  bu sektörde çalışıyorum. Eğitim ve sınavsisteminde bu denli belirsizlik yaşanan bir dönem görmedim.
 
            Devletinekonomide oynaması gereken en önemli rol bilgi eksikliğinin ve belirsizliğiningiderilmesidir. Dershanelerin kapatılacağı ile ilgili ilk açıklamalardaçalışanların mağdur edilmeyeceği belirtilmişti.
 
            Bugünsizin sitenizde de yer aldığı gibi Milli Eğitim Bakanı bir soru önergesineverdiği cevapta; dershanelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini açıklamışayrıca 11 Nisan 2013 tarihi itibariyle bu kurumlarda uzman öğreticiler de dâhil64.142 eğitim personeli çalıştığını bildirmiştir.
 
          Buinsanların büyük bir bölümü, kredi çekerek ev almış, çocuğunu özel bir eğitimkurumuna yazdırmış kısaca büyük borç yükü altına girmiştir. Şimdi bu insanlarborçlarını nasıl ödeyeceğinin derdine düşmüş durumdadır.
 
Sınav sistemindeki ve dershanelerin geleceği konusundaki belirsizlikdershane sektörünü kendi kendine ölüme mahkûm ediyor. Bu durumda on binlerce dershaneçalışanı ne olacak. Milli Eğitim Bakanlığının bir an evvel gerekli açıklamalarıyapmasını bekliyoruz. ''
 
 
 
EĞİTİM AJANSI



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.