MEB'de Üst Düzey Atamalar Başlayacak
'21.05.2013'
haber detay

 

MEB'de Üst Düzey Atamalar Başlayacak
Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey atamalar başlayacak...
 
 
 
 Milli  Eğitim  Bakanlığında Müsteşarlık ve İnsan Kaynakları Genel  Müdürlüğü  başta olmak üzere üst  düzey atamalar başlayacak. 
 
Milli  Eğitim  Bakanlığında  il   müdürleri  atamaları da bir ay içerisinde başlıyor...
 
Uzun   süredir  vekaleten görev yapan  il   müdürlerinden  ilk önce atama şartları  taşıyan   il müdürlerinin  atamaları yapılacak. Adana , Samsun , Manisa ve bir  iki   büyük   şehirin   il   müdürleri atamalarında sıkıntı  yaşanacak . 
 
Hatay , Nevşehir gibi birkaç ilin  müdürü  ise atamaya sıcak bakmadığı gelen  bilgiler   arasında ... Hatay  il   müdürünün  Bakanlıkta grup başkanlığı istediği , Nevşehir  il   müdürünün  ise Adana ilini istediği gelen  bilgiler   arasında ...
 
Atama şartlarını  taşımayan   il   müdürlerinin  atamaları yapılamayacak. Atama şartları  taşımayan   il müdürlerinden  birkaç tanesiyle  yollar  ayrılacak. Atama şartlarını  taşımadığı  halde illerinde başarılı  olmuş  il   müdürleri  için  yeni  bir  formül  üzerinde çalışılıyor. Atama şartlarını  taşımayan ancak  Eğitimbirsen  kökenli ve yöneticisi olan Niğde ve Yalova  İl   Müdürlerinin  Bakanlık  Merkez Teşkilatına  çekilmesi aktif bir göreve  getirilmesi  bekleniyor.
 
İl   müdürleri  atamalarında siyasilerin  etkisinin  yanında sendikanın şerhi ve referansınında  etkili olacağı tahmin ediliyor.
 
Atama şartlarını  taşıyan  il müdürlerinin güvenlik soruşturmaları yapılmaya başlandı. 
 
Atama şartlarını taşıyan il müdürlerinin kendi illerine atanması çok zor görünüyor. Bu konuda daha önce farklı Bakanlıklardaki atama kararnamelerinin Başbakanlıktan döndüğü biliniyor.
 
İl müdürlerinin atamaları ile ilgili liste çalışmasını Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM yürütüyor. 
 
Bakanlık Merkez Teşkilatında üst düzey atamalara Müsteşarlık makamı ile başlanması bekleniyor. 
 
Gençlik Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf TEKİN'in bu makama getirileceğini daha önce yazmıştık. 
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü makamına ise eğitim kökenli ve tecrübeli bir bürokrat bizzat Bakan Bey'in referansıyla getirilecek. 
 
Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey atamaların Haziran ayı başında başlaması bekleniyor....
 
Kamudanhaber.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.