Bakan Yönetmelikten Bihaber Mi?
'16.05.2013'
haber detay

 

Bakan Yönetmelikten Bihaber Mi?
 
Bakan Nabi AVCI 20 Mayıs tarihinde liseler için tatil olduğunu, ilk ve orta okulların ise eğitim-öğretime devam edeceğini bildirmiştir. 
 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Resmi Tatil Günleri başlıklı 11/d maddesinde (Değişik:RG-02/05/2006-26156) “Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs günü törenden sonra başlar ve 20 Mayıs günü akşamı sona erer.).”denilmektedir. Yönetmeliğe göre ilköğretim kurumları yani ilk ve ortaokullar 20 Mayısta tatil yapmaktadır. 
Ancak bir takım haber sitelerine yansıyan bilgilere göre Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI 20 Mayıs tarihinde liseler için tatil olduğunu, ilk ve  orta okulların ise eğitim-öğretime devam edeceğini bildirmiştir. Yönetmelik hükmü ile ilköğretim okullarında 20 Mayısta tatil olacağı açık bir şekilde düzenlenmişken Milli Eğitim Bakanının ya yönetmelikten haberi yoktur, ya da kuralı bozmamış ve ayak üstü konuşarak açıkça yürürlükteki yönetmeliğe aykırı beyanda bulunmuştur. Her iki durumda da vah Milli Eğitimin haline…
 
Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığını açıklama yapmadan önce araştırma yapmaya davet ediyoruz.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.