Özel Okullar Bu Yıl SBS İle Öğrenci Alacak
'13.05.2013'
haber detay

 

Özel Okullar Bu Yıl SBS İle Öğrenci Alacak
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, bu yıl Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile öğrenci alacaklarını açıkladı. Önümüzdeki yıl ise ayrı bir sınavla kayıt alınması planlanıyor.
 
 
Yapılan açıklamaya göre, 2013-2014 öğretim yılı için Türk ve yabancı özel okullar, lise hazırlık sınıflarına (hazırlık sınıfı olmayanlar lise birinci sınıflarına), öğrenci alımı SBS ile yapılacak. Sınav puanına göre taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt yöntemi uygulanacak. 
 
Taban puan ilanında ve kesin kayıtta öğrencinin sadece 8’inci sınıf SBS sınav puanı kullanılacak. Ancak puan eşitliği durumunda ise kriterler dikkate alınacak:
 
1) Türkçe puanı yüksek olan,
2) Matematik puanı yüksek olan,
3) Fen Bilgisi puanı yüksek olan, 
4) Sosyal Bilgiler puanı yüksek olan, 
5) Yabancı dil puanı yüksek olan, 
6) Yaşı küçük olan
 
8’inci sınıf SBS sonucunda öğrencilerin sınavdan elde ettiği ham puana göre okullar, Ağustos 2013’de taban puanlarını ilan edecekler. Öğrenciler kayıt için bu tarih itibariyle okullara başvuruda bulunacak. 3 ön kayıt dönemi halinde gerçekleşecek kayıt dönemi sonunda okullarda kontenjanların dolmaması halinde Özel Okullar Kayıt Komisyonu’nun alacağı karara göre eylül ayından itibaren resmi Anadolu liselerinin kayıt tarihine kadar Türk ve yabancı özel okullara öğrenci alımına devam edilecek. 
Özel okullara kayıt takvimi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi Anadolu liseleri için kayıt takvimini ilan etmesinin ardından www.turkozokbir.org.tr adresinde Özel Okullar Kayıt Komisyonu’nca duyurulacak.
 
2014-2015 öğretim yılı için ise özel Türk ve yabancı okullara, hazırlık veya 9’uncu sınıflarına geçmişte olduğu gibi Özel Okullar Sınavıyla öğrenci almayı planlanıyor.
 
Özel Okullar başvuru klavuzu ve okullar listesi için http://ozelokullardernegi.org.tr/basvuruklavuz.asp adresi ziyaret edilebilir.
 
Hürriyet

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.