2.Uluslararası Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri Başlıyor
'27.04.2013'
haber detay

 

2.Uluslararası Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri Başlıyor
GEÇTİĞİMİZ YIL 100 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİYİ AĞIRLAYAN KOCAELİ ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI KAPILARINI İKİNCİ KEZ AÇMAYA HAZIRLANIYOR.
 
Türkiye’nin en büyük sanayi şehri Kocaeli, eğitim dünyasının temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getirecek önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Kocaeli Valiliği’nin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle düzenleyeceği “II. Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri” 29-30 Nisan- 1 Mayıs 2013 tarihlerinde Ülkemizin en seçkin üniversite ve meslek yüksekokulları ve yurt dışı üniversite temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Alanı’nda yapılacak organizasyonla, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki devlet ve vakıf üniversiteleri ile meslek yüksekokulları üç gün boyunca stantlarında eğitimcilere, öğrencilere ve ailelerine kurumlarını tanıtacaklar.
 
Uzmanların çağdaş insanın yaşamı süresince aldığı en önemli kararlardan biri olarak değerlendirdiği meslek seçimi; günümüzde bireylere gelecek için maddi güvence sağlamakla kalmıyor aynı zamanda kişinin ilgi ve yeteneklerinin hayata geçirilmesi için bir eğitim fırsatı da sunuyor. Meslek seçimi, yaşam boyu süren ve fiziksel, bilişsel, duygusal gelişimi içine alan uzun soluklu bir süreçtir. Bu konuyu inceleyen araştırmacılar; mesleki gelişimin en önemli aşamalarından birinin “karar verme aşaması” olduğunu belirtiyorlar. İletişim teknolojilerinin gelişme gösterdiği günümüz bilgi çağında yetişen gençlerin, gerçekçi temellere oturan değerlendirmeler yaparak doğru eğitim programlarını tercih etmeleri büyük önem taşıyor.
 
Her yıl yüz binlerce gencin, eğitim görmek istedikleri üniversite ve programlara karar verme sürecinde onların yanında olmayı, öğrencileri bilimsel bilgi ve çalışmalarla desteklemeyi hedefleyen Kocaeli Valiliği, 29-30 Nisan- 1 Mayıs 2013 tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle II. Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri” etkinliğini, bu yıl Uluslararası katılımla gerçekleştirecek.
Eğitim dünyasını temsil eden tüm katılımcıları bir araya getirecek olan Üniversite Tanıtım Fuarımız, 35 bin metrekaresi kapalı, 82 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 117 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük fuar merkezlerinden biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki devlet ve vakıf üniversiteleri ile meslek yüksekokullarının ve yurt dışı üniversite temsilciliklerinin stant açacakları fuarda, katılımcı üniversiteler, kurumlarının tanıtımını ilk elden ziyaretçilere ulaştırma imkânına kavuşacak. 
 
Ortaöğretim 11 ve 12. Sınıf öğrencilerinin ilçe kaymakamlıklarınca sağlanacak araçlarla fuarı ziyaret etmeleri kolaylaştırılacak. Aynı zamanda mezun öğrenciler, aileler, eğitimciler ve Kanada, İngiltere, Avustralya’daki tanınmış bazı üniversitelerin temsilcilikleri fuarda bir araya gelecekler. Nüfusu 1,5 milyonu aşan Türkiye’nin en büyük sanayi şehri Kocaeli’de gerçekleştirilecek bu organizasyonun, katılımcı üniversitelerin hedef kitlesinde yer alan çok sayıda öğrenciye ulaşma imkanı bulacakları ve öğrencilerin çok sayıda seçeneği bir arada görerek değerlendirebilecekleri bir platform oluşturması amaçlanıyor. 
 
 
eğitimajansı

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.