Spor Kardeşliktir' Projesi İçin Derse Böyle Geldiler
'16.04.2013'
haber detay

 

Spor Kardeşliktir' Projesi İçin Derse Böyle Geldiler
 
Gaziantep Gazi Ortaokulu'nda öğrenciler, bugün derslere tuttukları takımların formalarını giyerek girdiler.
 
 
GAZİANTEP Gazi Ortaokulu'nda başlatılan 'Spor Kardeşliktir' projesi kapsamında öğrenciler, bugün derslere tuttukları takımların formalarını giyerek girdiler.
 
Tuttukları takımların formaları ile okula gelen öğrenciler, bahçede birlikte oynadılar, sporda şiddetin sona ermesi çağrısı yaptı. Gazi Ortaokulu öğretmenleri, spor sahalarında şiddetin önüne geçmek ve insanların spor müsabakalarını kardeşçe izlemelerini sağlamak amacıyla 'Spor Kardeşliktir' projesi başlattı.
 
 
Öğrencilerine fair-play ruhunun aşılanması için yapılan proje kapsamında; öğrencilere bugün yapılacak derslere tuttukları takımın formalarını giyerek gelebilecekleri söylendi. Bu çağrının ardından 2000 öğrencinin eğitim gördüğü okula 500'ü aşkın öğrenci; Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Trabzonspor forması giyerek geldi.
 
Öğrenciler, okulun bahçesinde takımlarının forması ile ilginç görüntüler oluşturdular. Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Bağcı, projenin çıkış noktasının spor müsabakalarında çıkan kavgaların bitirilmesi olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın erken yaşta kardeşlik ruhu ve sporun şiddet mekanı olmadığını anlamaları için böyle bir proje ortaya koyduk. Bu proje ile öğrencilerimiz taraftarı olduğu takımın formasını giyerek okulda bir gün geçiriyor. Bütün amacımız çocuklarımıza küçük yaşta Fair-Play kuralarını öğretip, holiganizmin önüne geçmektir" dedi.
 
Okul Müdür Bekir Birelli ise proje ile öğrencilerin verdiği dostluk mesajını tüm Türkiye'ye yaymayı arzuladıklarını kaydetti.
 
DHA
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.