Memuru rotasyonla muzdarip mi edeceksiniz?
'03.04.2013'
haber detay

 

Memuru rotasyonla muzdarip mi edeceksiniz?
 
Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi tarafından Reşadiye, Niksar, Turhal ve Erbaa ilçelerinde düzenlenen teşkilat buluşmalarına katılan Ali Yalçın, ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. 
 
 
 Memurlara yönelik rotasyon tartışmalarına değinen Yalçın, şunları söyledi: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kafa karıştıran beyanatları ne anlama gelmektedir. Ömer Dinçer zamanında Milli Eğitim Bakanlığı’nda yönetmelik çalışmalarında gündeme gelen ve verdiğimiz tepki ile gündemden çekilen eğitim çalışanlarına 3-5 yılda bir rotasyon uygulaması şimdi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından mı gündeme getirilmektedir. Cebinde akrep varmış gibi elini kesesine atmayan hükümet, zemin yoklamak için elini memurun ensesine mi atıyor? Acaba nasıl karşılanır diye zemin mi yokluyor? Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak hükümeti uyarıyor ve 2,5 milyonun üzerindeki kamu çalışanının tedirgin edilmesine, huzurlarının kaçırılmasına ve tarihin en büyük kavimler göçüne şiddetle hayır diyoruz.” 
Hükümetin, istihdamda güçlük çekilen yerlerde personel tutmakta zorlanıyorsa, bunun yolunun Şırnak-Beytüşşebap-Mezra ile merkezi yerlere farklı ücret uygulamasından geçtiğini kaydeden Yalçın, “Milyonlarca kamu çalışanına rotasyonda ödemek zorunda kalacağı yolluk ücretini dezavantajlı yerleşim yerlerinde çalışanlara fark olarak verdiğinde bu sorun zaten kökten çözülür. Nimet-külfet dengesi sağlandığında, bu yerleşim yerlerinde çalışan bazı meslek gruplarına uygulanan mali özendirme yaygınlaştığında, sorun kendiliğinden gündemden düşmüş olacaktır. Bırakın rotasyon yapılmasını, söylentisi bile kamu çalışanlarını huzursuz etmek ve çileden çıkarmak için yeterlidir. Bu konuda başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere sorumluluk makamında bulunan tüm yetkilileri uyarıyoruz” şeklinde konuştu.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.